Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


göz zevki bozuluyormuşş...

http://www.youtube.com/watch?v=UKcgUXjdbyw

"Göz zevkimi bozuyorsun, çık dışarı" diye hakarete maruz kalan Kırşehir Çınar Gazetesi muhabiri Fatma Alkan, CHP'li Belediye Meclis Üyesi'ni mahkemeye verdi.

Kırşehirşehir'de Belediye Meclis toplantısını takip ederken "göz zevkimi bozuyorsun, çık dışarı" diye hakarete maruz kalan yerel Kırşehir Çınar Gazetesi muhabiri Fatma Alkan, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Saadet Balcı'yı mahkemeye verdi.

Fatma Alkan, CHP'li Saadet Balcı'nın daha önce de kendisine başörtüsünden dolayı hakaret ettiğini belirterek yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Muhabir Alkan, meclis toplantısı öncesi yaşananları şöyle anlattı:



"Belediye encümen toplantısı vardı. Haberi takip etmek için encümen salonuna girdiğimde Saadet Balcı bana başörtümü çıkarmamı ya da dışarı çıkmamı söyleyerek hakaret etti. Ben de meclis toplantısı başlamadığı için gerginlik yaşanmasın diye dışarı çıktım. Kapının önünde beklerken Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır geldi. Ben tekrar içeri girince Saadet Balcı el kol işaretleri yaparak salonu terk etmemi istedi. Belediye Başkanı yaşanan tartışmaları duyunca duruma müdahale etti. Saadet Balcı hakarete varan sözler sarf edince diğer meclis üyeleri de duruma müdahale etti. Daha önceki toplantılarda da başörtüm dolayısıyla sözlü sataşmaları olmuştu."


Fatma Alkan başını siyasi bir amaçla değil inancından dolayı örttüğünü kaydederek, Saadet Balcı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.



ÖRTÜNMEYE DEĞİL TÜRBANA KARŞIYIM

Başörtülü Muhabir Fatma Alkan'a hakaret ettiği ileri sürülen CHP'li Meclis Üyesi Saadet Balcı ise olayların çarpıtıldığını savundu.

Zaman zaman kendisinin de başını kapattığını belirten Balcı, türbana karşı olduğunu söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ben örtüye karşı değilim. Türbana karşıyım. Belediye encümen salonu bir kamusal alandır. Aynı bayanı daha önce de uyarmıştım. Bu toplantıda da kendisini uyardım. Bayan muhabir dışarı çıktı. Başkan gelince tekrar içeri girince başkanı uyararak başörtülü muhabirin ya başını açmasını, yada dışarı çıkmasını istedim. Ben "göz zevkimi bozuyor" ifadesini kapalı muhabire değil encümen üyelerine söyledim.

Gerektiğinde ben de kapanıyorum. Benim annem de kapalı. Ben türbana karşıyım. Dışarı çıktığım zaman benim başörtüsünü çekme gibi bir teşebbüsüm olmadı."

Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır ise Saadet Balcı'nın davranışlarının tasvip edilemeyeceğini kaydetti. Belediye Kanunu'nu 20. maddesi gereği toplantıların halka açık olduğuna vurgu yapan Başkan Çakır, "Encümen toplantısına herkese katılabilir. Tabi ki herkes inançlarını yaşamakta ve istediği gibi giyinmekte özgürdür." dedi.



'Muhabirin başını zorla açmaya çalıştı'

Belediye Meclis Üyesi Tahsin Karaman da Saadet Balcı'nın daha önce de bayan muhabiri başörtüsü nedeniyle sözle taciz ettiğini söyledi. Tahsin Kahraman, toplantı bitiminde Saadet Balcı'nın muhabire yönelik tehditler savurduğunu ve başörtüsünü zorla çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu kaydederek, "Bayan muhabir arkadaşa meclis salonunda hakaretlerde bulundu. Çıkışta ise muhabirin başörtüsünü almaya çalışınca diğer meclis üyesi arkadaşlar da tepki gösterdi." şeklinde konuştu.

CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ise belediye encümen salonunun kamusal alan olduğunu iddia etti. Başkan Zengin, kendi eşi ve annesinin de başının kapalı olduğunu ifade ederek, "Kimsenin başkasının başörtüsüne müdahale etmeye hakkı yoktur. Ancak kamusal alana türbanla girilmez." iddiasında bulundu.


Haberler

MollaCami.Com