Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


HAYIRLI AMEL

ABDULLAH BIN MÜBÂREK hazretleri

"Bunu çocuklarina nafaka yap, haccimiz bu olsun!"


HAYIRLI AMEL

Bir sene hacdan sonra rüyâsinda gökten inen iki melekten birinin digerine; "Bu sene kaç kisi hacca geldi?" dedigini duydu. Öbür melek; "Alti yüz bin kisi." dedi. "Peki kaç kisinin hacci kabûl edildi?" O da; "Bunlardan hiç birinin hacci kabûl edilmedi." diye cevap verdi.

Abdullah bin Mübârek buyurdu ki; Bunu isitince üzerime büyük bir sikinti çöktü. Dedim ki:

"Bunca insan, bunca zahmet ve mesakkate katlanip dünyânin her tarafindan hacca geldiler.Cöller asarak zor sartlarda büyük sikintilara katlandilar.Bütün bu emekler bosa mi gidecek?"

Bunun üzerine o melek; "Sam'da ayakkabi tâmir eden Ali bin Muvaffak adinda biri vardir. O,hacca gitmeye niyet etmisti,fakat gidemedi.Lâkin hacci kabûl edildi.Alti yüz bin haciyi ona bagisladilar da hepsinin hacci kabûl edildi." dedi.

Abdullah bin Mübârek söyle anlatiyor:

Bunu isitince uykudan uyandim ve; "Gidip o zâti ziyâret etmeliyim!" dedim. Arkadaslarimdan ayrilip,Sam kâfilesine katildim.Sam'a gidince,o zâtin evini arastirip buldum. Kapiyi çaldim. Bir kimse kapiya çikti.Adini sordum."Ali bin Muvaffak." dedi. Ismimi sordu. "Abdullah bin Mübârek." deyince, feryâd edip kendinden geçti. Ayilinca, gördügüm rüyâyi kendisine anlattim.Haccinin kabûl edildigini ve kendi hacci ile berâber alti yüz bin kisinin ibâdetinin kabûl edildigini de haber vererek; "Bana nasil hayirli bir amel isledigini anlat." dedim. O da anlatti:

Ben ayakkabi tâmircisiyim.Otuz seneden beri hacca gitmeyi arzu ederdim.Bu isimden, otuz senede üç yüz dirhem gümüs biriktirdim.Bu sene hacca gidecektim.Hanimim hâmileydi.Komsu evden burnuna yemek kokusu gelince; komsudan yemek istememi söyledi.Gidip, onun arzusunu bildirdim.Komsum aglayarak söyle dedi: "Ey Ali bin Muvaffak,bizim bu yemegimiz size helâl degildir.Cünkü üç gündür, çocuklarim bir sey yememislerdir.Bütün Sam sehrinde hiç bir is bulamadim.

Kimse bana is vermedi.Ölü bir hayvan gördüm.Zarûret mikdârinca ondan bir parça kesip getirdim.Cocuklara yemek pisiriyorum.Size helâl olmaz."Bunu duyunca içime bir aci düstü.Hac için biriktirdigim gümüsleri getirip verdim ve; "Bunu çocuklarina nafaka yap, haccimiz bu olsun!" dedim.Abdullah bin Mübârek bunun üzerine; "Allahü teâlâ, dogru rüyâ gösterdi." buyurdu.

Huzur Pinari

Selam Sevgi ve Dua Ile

Çok güzel bir paylaşım daha öncede okumuştum bu yazıyı ve her seferinde aynı şeyi hissederim. Rabbim herkese hakkını vererek hac vazifeni yerine getirmesini nasip eylesin....

Ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş. RABBİM bize de o mübarek toprakları ziyaret etmeyi ve hac vazifemizi yerine getirmeyi nasib eder inşallah


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com