Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hazret-i Mehdi'nin gelmesi

Hazret-i Mehdi'nin gelmesi


Sual: Imam-i Rabbani hazretleri,209 mektubunda,Hazret-i Mehdi’nin ve Hazret-i Isa’nin bin yil sonra gelecegini bildiriyor.Kendisinden bin yil sonra mi, yoksa Peygamber efendimizden bin yil sonra mi?

CEVAP

Kendisinden bin yil sonra gelecegini bildiriyor.1624 yilinda vefat ettigine göre,Hazret-i Mehdi ile Hazret-i Isa’nin gelmesi2600’lü yillarda olacaktir. Daha önce veya daha sonra da olabilir.Bin yil ifadesi yuvarlak bir ifadedir. Demek daha bu zatlarin gelmesine yaklasik 600 yil vardir.Kiyamet de,onlar geldikten sonra kopacagina göre,birkaç sene sonra kiyametin kopacagini söyleyenlerin yanlis bir hesap içinde olduklari meydandadir.

Imami Rabbani hazretleri,buyuruyor ki:

Isa aleyhisselam gökten inerek,ahir zaman Peygamberinin dinine uyunca,Onun hakikati,kendi makamindan yükselerek,Ona uydugu için,hakikat-i Muhammedi’nin makamina gelir.Onun dinini kuvvetlendirir.Bunun içindir ki,eski dinlerde, ülülazm Peygamberin vefatindan sonra,bin sene içinde,yeni bir Peygamber gönderilirdi.Bunlarla,o Peygamberin dini kuvvetlendirilirdi.Onun dininin zamani bitince,baska bir ülülazm Peygamber ile yeni bir din gönderildi. Muhammed aleyhisselam,Peygamberlerin sonuncusu oldugu için ve Onun dini hiç degistirilemeyecegi için,Onun ümmetinin âlimleri,Peygamberler gibi oldu. Islamiyet'i kuvvetlendirmek isi bunlara yaptirildi.Bunlardan baska,ülülazm bir Peygamber de,Onun dinine sokuldu.Onun dinini kuvvetlendirmek isi buna da verildi.

Resulullahin vefatindan bin sene geçtikten sonra,ümmetinden gönderilen âlimlerin sayisi az ise de,bu Islamiyet'i tam kuvvetlendirmeleri için,çok yüksek olacaklardir.Resulullah aleyhissalatü vesselam,Hazret-i Mehdi’nin tesrif edecegini haber vermistir.Bin sene sonra gelecektir.Isa aleyhisselam da,bin sene sonra,gökten inecektir.Bin sene sonra gelen Evliyanin yükseklikleri,Eshabi kiramin yüksekliklerine benzemektedir.

Her ne kadar, Peygamberlerden sonra,en üstün Eshabi kiram ise de,sonra gelenler,bunlara çok benzedikleri için,hangilerinin daha üstün olduklari anlasilamaz gibi olmustur. Belki de bunun içindir ki,Resulullah,(Öncekiler mi daha üstündür,yoksa sonrakiler mi? Bilinemez)buyurdu.Yoksa(Öncekiler mi daha üstündür,yoksa sonrakiler mi? Bilmem) buyurmadi.Cünkü,hangilerinin daha üstün oldugunu biliyordu.Bunun için,(En üstün olanlar,benim zamanimda bulunan Müslümanlardir)buyurmustu.Fakat,çok benzedikleri için,süphe hasil oldugundan (Bilinemez)buyurdu.(1/209)


Namazda yazi okumak

Sual: Namaz kilarken karsimizda duvar saati oluyor.Saate bakip,kaç oldugunu anlamak namazi bozar mi? Cemaatten yazili elbise giyenler oluyor.Önümüzde durunca,ister istemez ne yazdigini okuyoruz.Namazimiz bozuluyor mu?

CEVAP

Karsimizdaki yaziya,saate veya resme bakip,anlamamak bozmaz.Ne yazdigi,saatin kaç oldugu gibi seyleri anlayinca,namaz mekruh olur.Gözüne rastlarsa, saatin kaç oldugu görülse,veya yazi anlasilsa bile mekruh olmaz.Cünkü bunlari okumadigi halde,gözüne rastladigi için anlamistir.Husuya mani olmamak için, gerek evin gerekse cami duvarlarinin kible istikametine,yazi ve resim koymamalidir.Yazili elbise giyerek namazi mekruh etmemelidir.


TURKIYE GAZATASI

SELAM SEVGI VE DUA ILE

Hesabinizda bir yanlislik var.Cünkü "Ümmetimim ömrü 1500 ü pek gecmez." hadisinde de anlasiliyorki kiyamettin kopmasina belki 100 belki 120 yil kalmis (la ya´lemü gaybe illallah) Su an hicri 1430 da oldugumuzu unutulmamalidir.
ISA (as) min geldigini anlamak isterseniz o zaman bütün dünyada ...her neyse ihtiyacini hissedene hususi olarak izah ve ispat temek lazim insaallah.


Soru ve Cevap

MollaCami.Com