Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Nerelerdesin ???

Bir kara gecedeyiz hepimiz...

Gönlümüzdeki nurun farkına varmadan, zifiri karanlık geceleri yaşıyoruz. Hak'la beraber olmanın huzurunu çoktan unutmuş gönüllerimiz....

Penceremizden dışarıya bakarken gözümüzün önündeki yaprağın müthiş yaradılışını değil de geleceğimizin endişesini görüyoruz.

Âlem "Bir" diyor. Âlem uyanık. Âlem zikrediyor. Beynimizdeki müthiş kargaşa mezara kadar sürerse vay bize, yazıklar olsun bize!

Uyanıklık nedir ya, fark ediş nedir? Evvelâ bedenlerimiz uyanık olacak. Âlemin zikir hâlinde olduğu geceleri gafletle geçiriyoruz. Rab'den ilâhî muhabbet istemek yersiz bu durumda..

Gece kalkıp aşk-ı ilâhî ile feyz şebnemine tutulan kullar varken senin gibi âcizi neylesin!

Öyleyse bir "Ah!" çek derinden. Niyet et İslâm'a yeniden. Bir diriliş muştusu söyle gönlünden. Kıyâmetin çok yakın. Ân kadar yakın.

Bu dünyadan ilâhî muhabbeti kendine celbetmeden gidersen, o müthiş zevkten mahrum kalırsın yazık olur sana....!

"O " sana çok yakın!.. Sen nerelerdesin?

Allah razi olsun mükemmel bir yazı ölüm her an ensemizde ama hangilerimiz bunu düşünerek amel ediyoruz yada ''Allah bize şahdamarımızdan daha yakın'' bunu biliyoruz ama hangimiz günah işlemekten vazgeçiyoruz?Allah hepimize hayırlı amel edebilmeyi nasib etsin,nefsimizin şerrinden,şeytanın şerrinden cümlemizi korusun..
**Sevgi Gül gibidir,Yusuf'a Benzer,Onu Koklamaya Bir Yakup İster,Sevgiyi Allah Korur,Kula Yetmez,Gönülde Oldumu Söze Gerekmez..!!!!******

Biz nereler deyiz nefsin elinden tutmuş gidiyoruz

Teşekkürler kardeşim

Kardeşler ameli noksanlıklarımız çok ama RABBİM itikadımızı muhafaza etsin RABBİM sıratı müstagimden ayırmasın .Amin

Kainat bir zikirhane-i Rahman,zerreden arşa kadar bütün mevcudat lisan-ı hal ve kaliyle zakir ve müsebbih,Rasul-i Ekrem(asm) ise,o zikirhanenin serzakiridir.O Zat(asm) ''La ilahe illallah ''ı bütün meratibiyle zikrederek dava eder.

Ekser envain herbir nevinin bülbül misâli bir sınıfı var ki, o nevin en latîf hissiyâtını, en latîf bir tesbih ile, en latîf sec’alarla temsil edecek birer latîf ferdi veya efrâdı bulunur. Hususan sinek ve böceklerin bülbülleri hem çoktur, hem çeşit çeşittirler ki, onlar bütün kulağı bulunanların en küçük hayvandan en büyüğüne kadar olanların başlarında tesbihâtlarını güzel sec’alarla onlara işittirip, onları mütelezziz ediyorlar.

Onlardan bir kısmı leylîdir; gecede sükûta dalan ve sükûnete giren bütün küçük hayvanların kasîdehan enîsleri, gecenin sükûnetinde ve mevcudâtın sükûtunda onların tatlı sözlü nutukhanlarıdır ve o meclis-i havlette olan zikr-i hafînin dairesinde birer kutubdur ki, her birisi onu dinler, kendi kalbleriyle Fâtır-ı Zülcelâllerine bir nevi zikir ve tesbih ederler.

Diğer bir kısmı, nehârîdir; gündüzde ağaçların minberlerinde, bütün zîhayatların başlarında, yaz ve bahar mevsimlerinde yüksek âvazlarıyla, latîf nağamât ile, sec’alı tesbihât ile, Rahmânirrahîmin rahmetini ilân ediyorlar. Güyâ bir zikr-i cehrî halkasının bir reisi gibi, işitenlerin cezbelerini tahrik ediyorlar ki, o vakit işitenlerin her birisi lisân-ı mahsusuyla ve bir âvâz-ı hususi ile Fâtır-ı Zülcelâlinin zikrine başlar.

Demek, herbir nevi mevcudâtın, hattâ yıldızların bir serzakiri ve nurefşân bir bülbülü var. Fakat, bütün bülbüllerin en efdali, en eşrefi ve en münevveri ve en bâhiri ve en azîmi ve en kerîmi ve sesçe en yüksek ve vasıfça en parlak ve zikirce en etemm ve şükürce en eâmm ve mahiyetçe en ekmel ve sûretçe en ecmel, kâinat bostanında arz ve semâvâtın bütün mevcudâtını latîf secaâtıyla, leziz nağamâtıyla, ulvî tesbihâtıyla vecde ve cezbeye getiren, nev-i beşerin andelîb-i zîşânı ve benîâdem’in bülbül-ü zü’l-Kur’ân’ı, Muhammed-i Arabîdir. (Risale-i Nur,Sözler)

Ne olur Ya Rabbi! Bir an bile olsa bu zikri hakikati ile işitebilsek!
__________________________________________________________________________
Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Allah razı ve memnun olsun kardeşim. Ellerin dert görmesin. Çok güzel bir paylaşım. Teşekkürler..

Rabbim affeylesin bizleri; muhabetini feyzini bir an bile kalbimizden çıkartmasın inşallah..

selam ve dua ile
güvercin

Allah razı olsun kardeşim evet herkes bir işle meşgul aslında ya hayır yada şer. Allah bizleri hayırda koşanlardan eylesin. tefekkür çoık önemli bir ibadet düşünmek işin özüne inmek ve samimi olmak çok önemli. inşallah bu türden güzel yazılar buna vesile olur Allaha emanet olun vesselam

Emeğinize sağlık kardeşim.Allah c.c. ,razı olsun...



Aşk da tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir,hiçbirşeyde görülmez..

Rabbim kendinden uzaklaştıran değil yakınlaştıran amel işlememizi nasip etsin.... arkadaşım çok güzel bi yazı Allah razı olsun Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun ki onu herdaim zikredebilelim kalbi nasırlaşmışlıktan O na sığnırım.....

Allah hepimizi aşkıyla yananlardan eylesin amin..

RABBim kendisini bulanlardan eylesin :) amin...

Bütün beşeriyyet kafilesi başka bir aleme müteveccih bulunmaktadır.bir yolcu nasıl ki esnayı seferde uğradığı yerlerde durmaz,menzili maksuda çıkar gider.bu dünya misafirhanesine uğrayanlar da böyledir,bunlarda bura da durmaz ,semti maksuda çıkar giderler.
Evet..Ey insan!Düşün o günü ki, ruh geldiği aleme uçub gidecek ,ceset tobraklar içinde kalacak,bütün aza bir birinden ayrılacak,karanlık mezar içinde yalnız kalacaksın,orada hiç bir kimseden imdat göremiyeceksin,Meğerki güzel amellerin bulunsun korkma,artık o zaman kabrinde yalnız deyilsin,

Her an hayattan bir nefes daha gidiyor,baktıkca anlıyorum ki ,çok bir şey kalmamış.Ey hayatının elli senesi uykuda geçmiş olan insan !...Artık uyan,belki şu getriye kalmış olan beş günlük hayat içinde bulabilirsin,noksanını tedarüke muvaffak olabilirsin. Ne mutlu ömrü uzun,ameli uzun olana.iştwe nasın hayırlısı böyle bir kimsedir.

Cenabı hak bizleri yaradılış gayesini unutanlardan eylemesin


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com