Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


BERÂT GECESI

BERÂT GECESI


Berat Gecesi,Þaban ayinin 14'ünü 15'ine baglayan gecedir. Kur'ân-i kerîm,Levhilmahfûz’a bu gece indi.Allahü teâlâ, ezelde,hiçbirsey yaratmadan önce, herseyi takdîr etti, diledi.Bunlardan,bir yil içinde olacak herseyi,bu gece meleklere bildirir.Rahmet kapilarinin açilip,duâlarin kabul olacagi dört geceden biridir.Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem”,bu gece çok ibâdet ve duâ ederdi. “Allahümmerzuknâ , kalben takiyyen minessirki beriyyen lâ kâfiren ve sakiyyen.” duâsini çok okurdu.Saban ayinda oruç tutmak çok sevaptir.

Hadîs-i serîflerde buyuruldu ki:

Saban’in on besinci gecesi olunca,gecesini ibâdetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: “Affedilmek isteyen yok mu,günahlarini affedeyim? Rizik isteyen yok mu,rizik vereyim? Derde müptelâ olan yok mu, sihhat,afiyet vereyim? Ne isteyen varsa,istesin vereyim?” Bu hâl,imsak vaktine kadar devam eder.

Bu gece göklerin kapilari açilir,melekler, müminlere müjde verir,ibâdete tesvik ederler.

Berat gecesinde çok ibâdet edin! Yoksa kiyâmette pisman olursunuz.

Bu gece,salih akraba ile ilgisini kesen,büyüklenen ve ana babasina âsi olanlar affa ugramaz.

Cebrâil “aleyhisselâm” bana geldi.Kalk,namaz kil ve duâ et! Bu gece, Þaban’in on besinci gecesidir, dedi.Bu geceyi ihyâ edenleri,Allahü teâlâ affeder.Yalniz,müsrikleri,büyücüleri, falcilari,hasisleri,alkollü içki içenleri,fâiz yiyenleri ve zina yapanlari affetmez.Bu yil içinde dogacak her çocuk,bu gece deftere geçirilir.

Bu yil içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazilir.Bu gece herkesin rizki tertip olunur.Bu gece herkesin amelleri [isleri] Allahü teâlâya arz olunur. Berat gecesini ganimet,firsat biliniz!Cünkü,belli bir gecedir.Saban’in 15.gecesidir.Kadir gecesi,çok büyük ise de, hangi gece oldugu belli degildir.Bu gece,çok ibâdet yapiniz! Yoksa,kiyâmet günü pisman olursunuz!

Rahmet kapilari dört gece açilir.O gecelerde yapilan düâ, tevbe,red olmaz.Fitr bayraminin ve Kurban bayraminin birinci geceleri,Sa'bânin onbesinci[Berât]gecesi ve Arefe gecesi, [Kadr gecesi, bir çok hadîs-i seriflerde bildirildigi için burada da bildirilmege lüzum görülmemistir].

Bu gece yapilacak seyler;

1- Uyumamak,2- Kabristan ziyareti,3- Kendimiz ve bütün mü’minler için istigfâr,4- Ailesiyle merhametli konusmak,5- Adaletli davranmak,6- Nemâz ve secde,7- Cok düâ etmek,8- Topraga secde etmek,9- Secdede istigfâr,10- Peygamber efendimizin secdede okudugu düâ,11- Peygamber efendimizin nemâz sonrasi düâsi,12- Hayrli düâ etmek,13- Bu bildirilenleri baskalarina da ögretmek,14- Güzel koku sürünmek,15- Inatla-israrla düâ etmek,16- Hamd ve sükr,17- Rabbenâ ve Âmenerresûlü’yü çok okumak.

Kiyâmette pisman olmamak için,bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe ve istigfar etmeli,kazâ namazi kilmali,Kur’ân-i kerîm okumali,Müslümanlara duâ etmelidir.


Tam Ilmihâl Seadeti Ebediyye, Türkiye Takvimi


"Rabbimiz cümlemizi Saban-i serifin sefaatine nâil eylesin,leyle-i berâtin bereketine nasib eylesin.Leyle-i berâtda, berâtlarimizin sag elimizden verilmesini nasib eylesin."


Selam Sevgi ve Dua Ile

Allah razı olsun kardeşim. Rabbim bu gecenin hürmetine günahlarımızı affeylesin.

dua ile..
güvercin


Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek, endişe içinde yenen baldan daha tatlıdır.Namus içinde yaşanan bir çadır, ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamaktan daha sevimlidir...

berat kandilinizi tebrik eder ,hayirlara vesile olmasini niyaz ederim...

Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma ilme calis gecen günler geri gelmez.
S.H.T. k.s.


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com