Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Her Türk Asker Doğar

Her Türk ASKER Doğar
Son günlerde yaşanan terör olayları, artan şehit sayıları Türkiye’de milyonlarca insanın gardını düşürdü.. Tadımız kaçtı.. İstemeden veya isteyerek veya acemice terörü tetikleyenlerin istediği noktaya geldik.. Ulusal televizyonlarda ne kadar eğlence programı varsa diskalifye oldu.. Türkiye yürüyor..
‘ Teröre lanet’ yağmuru...



Teröristler ‘Türkiye’yi karıştırdık’ diyerek kıs kıs gülüyordur.. ‘İstedikleri noktaya geldik’ ifadesini kullanmaktan kastım buydu.. Neden, Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin istediği noktadayız?



Neden, hayat kaldığı yerden değil de bizleri karıştırmak isteyenlerin istediği yerden devam ediyor.. Birlik-beraberlik mesajlarının bu kadar açık-seçik verilmesi taraftarı değilim.. Ulusal televizyonu açıyorum, muhabir arkadaşın önünde bir harita, ‘Mehmetçik şuraları donattı, şu dağın arkasını kapattı, şuraya yığınağı yaptı, şuradan atağa kalkıyor..’

Eski bir paşa çıkıyor, askeri kışlalarda değil, ulusal basın da taktik veriyor..

İyi de kardeş, bu yayını önlem alması gereken dağda ki veya ovada ki veya Kuzey Irak’taki terörist izlemiyor mu?

Neyin haritası, neyin projesi bu?

Sistem 3-5-2’mi?

Sağduyulu Türk halkının kafası karışmış durumda.. Zaten gardımızda düşmüştü..

Türkiye’yi yönetenlerin aldığı kararlara getirilen yorumlara ne demeli?

Ağzı olan konuşuyor.. Yorum yapıyor..

Türkiye’nin en tepesi eleştiriliyor.. İşin erbabı askere yol gösteriliyor..

Bırakın be kardeşim, bizi yönetenler bir strateji belirlesin, harekete geçsin..

Yaptırım gücü değil, sadeca konuşma gücü olan bizler arkalarında olalım.. Askere moral verelim.. Beğenmiyorsak cepheye gidelim.. Bu Türkiye sadece sizin değil, hepimizin.. ‘Hepimiz Mehmetçiğiz..’

İki oğlum var.. Biri 18 yaşında, diğeri 16.. Dört yıl içinde iki asker adayı.. Herkes gibi onlarda askerliğini yapacak...

Nerede ihtiyaç duyulursa..

‘Her Türk asker doğar’ sözü laf salatası değil, gerçeğin ta kendisi..

O halde, bu memleket için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım..

Lütfen.. Teröristlerin ekmeğine yağ sürmeden.. Yürümekle, mermiye doğru koşmak aynı şey olmadığı gibi slogan atmakla mermi atmak aynı şey değil..

Karıştırmayalım...


SANTRA HARİCİ

Bir Mehmet ölür,

Bin Mehmet doğar...


Yaşar Yılmaz


Sevgili yaşar abi ellerine ve emeğine sağlık teşekkür ederim.
Bana yazını sitemiz de yayınlamaya izin verdiğin için.

Bir Mehmet ölür, Bin Mehmet doğar...

biz bunu biliriz değil mi :) dilhan'cım sana da teşekkürler bizimle paylaşım yaptığın için :)

Ben de yaşar abim' e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten günümüze çok uygun bi yazı.
İlgin için sana da teşekkür ederim kardelen.

ben de aynı düşünceleri paylaşıyorum.yazıyı yazana ve bu ortama taşıyana teşekkürler.Rabbim bütün askerlerimize güç, sabır ve azim versin.rahmetini ve bereketini esirgemesin innşallah.şehitlerimizi de en güzel makamları nasip etsin inş.ailelerine de sabır ve hidyet versin.bütün herkesin cuması mübarek olsun.AMİN

Bu ve buna benzer hissi sloganlarla; kavmiyetçiliği çağrıştırmak İslamiyete yakışmaz.Tebliğin ruhuna zıttır.

Hangi milletten olursa olsun;Allah'a asker olmadıktan sonra, peş para kıymet ifade etmez.Ben bu sözün aksine olarak;

Her insan asker doğar.Ancak....

Aslolan:

Allah'a asker olmaktır.

Allah’a abd ve asker olmak, öyle lezzetli bir şereftir ki, tarif edilmez. Vazife ise, yalnız bir asker gibi, Allah nâmına işlemeli, başlamalı. Ve Allah hesâbiyle vermeli ve almalı. Ve izni ve kanunu dairesinde hareket etmeli, sükûnet bulmalı. Kusur etse istiğfar etmeli: "Yâ Rab, kusurumuzu affet. Bizi Kendine kul kabul et. Emânetini kabzetmek zamanına kadar bizi emânette emîn kıl. Amin!" demeli ve Ona yalvarmalı.

Derim.

________________________________________________________________

Andolsun Zikirden sonra Zebur'da da :''Yeryüzüne salih kullarım varis olacaktır'' diye yazmıştık.(Enbiya,105)

YOLCU, öncelikle yorumuna katılıdığımı belirtmek istiyorum...elbette herşeyden önce ilk gaye Allah'a asker olabilmek, O'nun rızasını kazanabilmektir...ve ayrıca duana da Amin diyorum...amin...amin...amin...

yalnız atladığın bir nokta olduğunu düşünüyorum; bu yazı devlet ve siyasetle alakalı...yazı kendini belli ediyor yanılıyor muyum?
dini olsa veya dini konular içerisinde olsa haklı olan sensin diyecektim...
ama üzgünüm serbest kürsüde ve siyasal içerikli bir yazı, kaldı ki yüce dinimiz devlet ve vatana ne kadar değer veriyor bunu anlatmama gerek yok sanırım ;)

Saygılarımla...

SİTE YÖNETİCLERİNİN DİKKATİNE,
" YUKARIDA YAYINLANMAKTA OLAN , YAŞAR YILMAZ TARAFINDAN KALEME ALINMIŞ OLUP, DİLHAN TARAFINDAN SİTEYE SUNULAN YAZININ BÖLÜCÜLÜK VE TAHRİK İÇERMESİNDEN 24 SAAT İÇERİSİNDE YAYINDAN KALDIRILMADIĞI TAKDİRDE SİTE YÖNETİCİLERİ VE DİLHAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞI TARAFINIZA DUYURULUR.

Bende aşağıdaki kardelen54 kardeşime özellilklede UYARI ya katılıyorum. tamamen sokak ağzıyla yazılmış kaldıki adı bile duyulmamıs ne olduğu belli olmayan bir gazetenin spor yazarımıdır nedir onun yazısının bu sitede ne diye yayınlanmış olduğunu anlamış değilim.
Diğer taraftan tamamen bölücülük ve tahrik içerdiğine de katılıyorum. o kimki ağzı olan konuşuyo falan yazmış , o da yazmış konuşuyo. insanaları ve etnik kökenleri tahrik etmeye kimsenin hakkı yok, özellikle bu sitede. Ben arkadşlarla haftasonu tatillerde ziyart ediyordum, sırf hırsımdan üye oldum. derhal kaldırılmasını bende istiyorum. birdahada sitenize girmicem.
"Birlik-beraberlik mesajlarının bu kadar açık-seçik verilmesi taraftarı değilim.. " bu cümle ne anlama geliyo ne demek istiyorsunuz. kimleri hareket ettirmek istiyosunuz.
Bizim doğuda hizmetlerimiz yokmu hakkaridekilerkardeşimiz değilmi onlarda mensubumuz değilmi. ne demek ya tabiki birlik beraberlikiçinde olacağiz. Hepimiz aynı ümmete hatta aynı üstada bağlı değilmiyiz.

KARDELEN54 Kardeşim,

Şahsen,hayatın istisnasız tamamına dinin penceresinden bakıyorum ve öyle olması gerektiğine inanıyorum.
Siyasete ayrı, devlete ayrı bir pencereden bakmıyorum.Hal böyle olunca;değerlendirmelerimi, hayatın ta kendisi olan din-i mübin-i İslama göre yapıyorum.
Bilmukabele saygılarımla.......
_________________________________________________________________________

Andolsun Zikirden sonra Zebur'da da :''Yeryüzüne salih kullarım varis olacaktır'' diye yazmıştık.(Enbiya,105)

Ne tahriki lan gerizekali. Git suc duyurusunda bulun. Hadi göreyim seni. Serrefsizler. ekleyenin adini da piri reis olarak degistiriyorum. Sizin gibi pabuc dillerin cani cehenneme.. Belanizi bulmussunuz siz zaten. Erkeksen adini soyadini yazda görelim. Sacma sapan isimlerle girip siteye üye olup tehditler savurmak ha. PKK sürüleri. Barzaninin kellesini istiyoruz. git mahkemeye ver bizi..

Evet sokak agzi ile yazilmis bir yazi. Sehit olanlar da o sokaklarin agzini kullaniyordu. Peki ya sen kimin agzi ile cevap veriyorsun. Kimle birlik beraberlik? Barzani isbirlikcisi ile mi? Sehre inmis PKK kuklalalari ile mi? cokta umrumuzdaydi. sitemizden bir PKK li daha eksik olur. Hirsindan üye olmus.. lafa bak. Sanirim hizli PKK lisiniz. Yok yok bu kadar hirs ancak barzaninin veletlerinde olur. Saddamin akibetinin barzaniyede gelecegini unutmamaniz dileklerimle.. Bunlar tahrik degil bunlar gercek. hem develik hem kusluk yapip sonra basinizi kuma gömerek vatan sevdasi olmaz.. haydi nas nas..

sanirim sizin göreviniz google den yandaslariniz aleyhinde yazilari bulup mahkeme ile tehdir etmek olsa gerek. Yakinda site site dolanip harac kesmeye de baslarsiniz. ta ki sizin haracinizi kesene kadar..

BİRGÜL, evet hepimiz TÜRKİYEm toprakları üzerine ayak basıyorsak birlik olmalıyız...
ama içimize fesat sokanlara da fırsat vermemeliyiz ;(
ama sana katıldığımı söyleyemicem, üzgünüm...

yazar hakkında bilgi istersen vereyim sorun değil...ne yani bunu Haşmet BABAOĞLU yazsaydı kale mi alacaktın?
kendisi yerel gazetede yazıyor ve konu siyaset...sıkıntın varsa sıkıntına haykır, şahsa indirgeme lütfen...

eğer ki bir yazı, sokak ağzı diye tabir edilip bu denli rahatsız ettiyse bilemiyorum bir sorun var demektir... hem yazı ile siteye gelmemeyi bağdaştıramadım ben...

MAİLL, mahkemeye verince sorun çözülecek mi? cevaplarsan çok sevinirim...

Evet o yazıyı siteye sunan benim... Ne bölücülüğü ne tahriğinden bahsediyosunuz siz?
MAİLL misin nesin? Sen hiç biyerde Her Türk Asker Doğar diye bişey görmedin mi?
Görmediysen söylüyorum sokaklara bak, tv' ye bak.
Mahkemeye mi vericeksin beni? Verr
Madem o kadar çok yüreklisin neden adını soyadını yazmadın?
Boş buldun meydanı sallıyosun işkembeyi kübra' dan salla bakalım nereye kadar?
Başka hiç biyerde görmediniz mi bu veya buna benzer şeyler? Bakan körler
















-


Serbest Kürsü

MollaCami.Com