Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Emekli subaydan itiraf!

Emekli subaydan itiraf:

Orgeneraller polis özel harekatın silahlarını tehlike görüyordu


Erkan Acar, ZAMAN, İstanbul, 16 Kasım 2007, Cuma

Yıllardır süren terörle mücadele konusunda yapılan hatalar konusunda Silahlı Kuvvetler mensuplarının özeleştirileri devam ediyor. Milliyet gazetesine konuşan paşalardan sonra ismi belirtilmeyen bir emekli subay Aktüel dergisine ilginç açıklamalarda bulundu.

21 Ekim 2007 tarihinde baskına uğrayan taburun bulunduğu Dağlıca'da iki yıl görev yaptığı belirtilen emekli subayın işte ortaya attığı iddialar:

–Özel harekatçıların ellerindeki silahlar alındı

"Asker ve jandarma gibi polis özel harekât da terörle mücadele için büyük çaba sarf etti. 2001'de Genelkurmay, polis özel harekâtın elinden ağır piyade silahlarını aldı. Bir orgeneral yanımda konuştu: 'Bunların ellerinde silahlar tehdittir, tehlikelidir.' O günden beri eğitim ve atış yapamayan özel harekâtçı polislerin şimdi güneydoğuya görev gönderildiğini biliyor musunuz? Bir hata da 2001'de jandarma istihbarat grup ve timlerinin kapatılmasıydı."

–6 yıl gazino müdürlüğü yapanı paşa yaptılar

"Paşalarımızın pek çoğu harekât bölgesini bile görmez. Öte yandan iyi savaşmış generaller, komutanlar, paşalar da var. Mesela biri nerede operasyon varsa o tepede askerinin yanında çadırda yatıyor, karargahını kuruyor, operasyonunu oradan yönetiyor....Ama ne hikmetse 6 yıl gazino, üstüne 2 yıl orduevi müdürlüğü yapan adamı general yapıyoruz. Ödül ve terfi sistemi adil değil."

–Bir terörist öldürüp 80 diye rapor eden general kim?

"Daha önceki şark görevlerimde mesela terörist ölüyor, asker kamerasıyla çekiliyor TRT'ye veriliyor. Üçüncü şark görevine gittiğimde, millet 'atma kat sayısı' diye bir şeyden söz ediyor. Meğer şuymuş: "Bir teröristi vurup bunu üç diye rapor ediyorsan, atma kat sayısı üç, biri beş yapıyorsan atma kat sayısı beş. Bugünlerde kanal kanal gezip kahramanlıklarını anlatan eski dağ komanda tugay komutanlarından birinin döneminde Hakkari'de bu rakamın 80'e kadar çıktığı söylenirdi. Aslında mucidi PKK'dır, hem de 1984'de icat edilmiştir. PKK atıyordu. El yazması günlüklerinde '1000–2000 asker öldürdük' diye yazıyorlardı."

–PKK'yı bitirmek için legal-illegal her yol denendi

"PKK terörünü bitirmek için legal, illegal her yol denendi. Öldürdükçe adamlar çoğaldı. İlk günden beri 'Son çırpınışları kanlarında boğulacaklar.' dend, 23 sene sonra hala deniyor. 120 kişiyle 1984'te başlayan PKK terörü, 15–20 binlere çıktı zamanla. Bana göre en büyük yanlış ordunun siyasete bulaşması. Ordu derken, başımızdaki generaller.... Maalesef Cumhuriyet tarihinde 84 yıl Osmanlı'nın son dönemlerinde daima ordu siyasetin içindeydi. Ordunun siyasetin içinde olduğu her dönem devlet bir takım karışıklıkların içinde olmuş, bazen toprak, bazen uluslararası arenada güç kaybetmiştir. Bize Harp Okulu'nda öğretilen 'Ordu kesinlikle siyasetin dışında olmalı' ilkesidir."
***

Haberin gereği, ilgili mercilerce yerine getirilecektir herhalde...

En azından öyle ümit ediyoruz.

Hiç olmazsa kamuoyunu tatmin edici bir cevap...

Üzerinde düşünmekse... her zaman olduğu gibi dersler çıkartıp ibretle seyretmekse... sanırım bize düşüyor. Aynı minval üzre devam...

- Ne zamana kadar?

- .........................!

Bilen varsa cevap verüp sevaba giresüz. :) :) :)

umarım bu açıklamalar atma kat sayısı gibi atma laf yazısı değildir. hani bire 3, bire 5 gibi :)
neyse şakayı bir yana bırakmalıyım değil mi sonuçta ciddi bir konu!...

–Özel harekatçıların ellerindeki silahlar alındı...–6 yıl gazino müdürlüğü yapanı paşa yaptılar ...
evet malesef canım TÜRKİYE'mde bu gibi alakasız ve anlamsız dönemleri yaşadık sonuçları ise acı olacak yalnız ben öyle ümid ediyorum RABBim yardımcımız olacaktır...
bu topraklar öyle basit topraklar değil!...

–Bir terörist öldürüp 80 diye rapor eden general kim?
zaten haber izleyecem, gündemden haberim olacak diye günümüz basın-yayın gündemine bakarsak eğer haberlerden bihaber oluruz ;)
ama basın-yayın ekipleri bugün bir uyarı aldı çokta yerindeydi...

–PKK'yı bitirmek için legal-illegal her yol denendi...
her yolun denenmesi bana ters, önemli olan herşeyi denemek değil doğru olanı yapmaktır ama bu yol denemeden geçiyo sanırım...çok fazla bilgim yok bu konuda susuyorum :)...

ne zamana kadar biliyormusun HALİSECE?
bence bu millet akıllanana kadar... hani bi tabir vardır ya "at gözlüğü takmak" heh işte o at gözlüğünü çıkarıp gerçek dünyaya gözleri açılınca insanın o zaman bazı şeyler otomatik olarak değişecektir...

saygılarımla...(nacizhane görüşlerim)

Kardelen kardeşimiz bizim, - Ne zamana kadar? sorumuza cevaben demiş ki;

"ne zamana kadar biliyormusun HALİSECE?
bence bu millet akıllanana kadar... hani bi tabir vardır ya "at gözlüğü takmak" heh işte o at gözlüğünü çıkarıp gerçek dünyaya gözleri açılınca insanın o zaman bazı şeyler otomatik olarak değişecektir..."

İnşaallah diyor, şükranlarımı sunuyorum.


Güncel & Siyasi Olaylar

MollaCami.Com