Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Peygamber Efendimizin üstünlükleri

Peygamber Efendimizin üstünlükleri

Resûlullah efendimizin üstünlüklerinden,faziletlerinden bazisi, kitaplarda söyle bildirilmektedir:

Mahlûklar içinde ilk olarak Muhammed aleyhisselâmin rûhu yaratilmistir.Allahü teâlâ,Onun ismini Ars'a,Cennetlere ve yedi kat göklere yazmistir.Meleklerin Âdem aleyhisselâma karsi secde etmelerinin emredilmesi,Âdem aleyhisselâmin alninda Muhammed aleyhisselâmin nûru bulundugu için idi.Peygamber efendimizin dünyâya gelecegi zamân,çok büyük alâmetler görülmüstür.Bu alâmet ve haller târîh kitâplarinda yazilidir.

Resûlullah efendimiz dünyâya gelince,seytânlar göge çikamaz, meleklerden haber alamaz oldular.Sevgili Peygamberimiz dünyâya geldigi zamân,yeryüzündeki bütün putlar,tapinilan heykeller, yüzüstü devrildiler.Peygamber efendimiz,üç ve kirk yasinda Peygamber oldugu kendisine bildirildigi vakit ve elli iki yasinda mîrâca götürülürken,melekler gögsünü yardi ve Cennetten getirdikleri legen içinde Cennet suyu ile kalbini yikadilar.

NÜBÜVVET MÜHRÜ...

Her Peygamberin sag eli üstünde nübüvvet mührü vardi.Muhammed aleyhisselâmin nübüvvet mührü ise,sol kürekteki deri üzerinde, kalbi hizâsinda idi.Cebrâîl aleyhisselâm kalbini yikayip,gögsünü kapadigi zamân,Cennetten getirdigi mühür ile sirtini mühürlemisti.
Resûlullah efendimiz,önünde olanlari gördügü gibi,arkasinda olanlari da görürdü.Ayrica Resûlullah efendimiz,aydinlikta gördügü gibi, karanlikta da görürdü.

Peygamber efendimizin mübârek teri de,gül gibi güzel kokardi.Bir fakîr kimse,kizini evlendirirken,kendisinden yardim istemisti.O ânda verecek bir seyi yoktu.Küçük bir siseye terinden koydurup verdi.O kiz,yüzüne, basina sürünce,evi misk gibi kokardi ve evi, "Güzel kokulu ev" adi ile meshûr oldu.

Resûlullah efendimiz,orta boylu oldugu hâlde,uzun kimselerin yaninda iken,onlardan yüksek görünürdü.Peygamber efendimiz,günes ve ay isiginda yürüyünce,gölgesi yere düsmezdi.Resûlullah efendimizin bedenine ve elbisesine sinek,sivrisinek ve baska böcekler konmazdi.
Resûlullah efendimiz,ne zaman yürüse,arkasindan melekler gelirdi. Bunun için,Eshâbini önünden yürütür ve;(Arkami meleklere birakiniz) buyururdu.

Fahr-i kainât efendimiz,tas üstüne basinca,tasta ayaginin izi kalirdi.Kum üstünde giderken ise,hiç iz birakmazdi.
Peygamber efendimizin büyük bir mu'cizesi de,mîrâca götürülmesidir. Mîrâcda,kendisine hiçbir gözün görmedigi seyler gösterildi.Allahü teâlâyi bas gözü ile,bilinmeyen bir sekilde gördü.Fakat bu görmesi, madde âleminin disinda yani âhiret âleminde oldu ve bir ânda tekrâr evine getirildi.

Mîrâc mu'cizesi,baska hiçbir Peygambere verilmedi.Peygamber efendimize,ömürlerinde bir kerre salât ve selâm okumalari,ümmetine farz oldu.Allahü teâlâ ve melekler de,Ona salât ve selâm etmektedir.
Peygamber efendimiz ümmî oldugu hâlde,yani kimseden bir sey ögrenmemis iken,Allahü teâlâ Ona,her seyi bildirmistir.Âdem aleyhisselâma her seyin ismi bildirildigi gibi,Ona da her seyin ismi ve ilmi bildirilmistir.Resûlullah efendimizin akli,bütün insanlarin aklindan dahâ çoktur.Insanlarda bulunabilecek bütün iyi huylarin hepsi,Ona ihsân olundu.

HALIL VE HABIB...

Netice olarak Allahü teâlâ, Muhammed aleyhisselâmin ismini kendi isminin yanina koymus ve Ona,Habîbim buyurmustur.Bu ise, üstünlüklerin en üstünüdür ki,Allahü teâlâ,Onu kendisine sevgili, dost yapmis ve hadîs-i kudsîde de (Ibrâhîmi Halîl yaptim ise,seni kendime Habîb yaptim) buyurmustur.(Sana,râzi oluncaya kadar,yeter deyinceye kadar her diledigini verecegim) meâlindeki Duhâ sûresinin 5.âyet-i kerîmesi,Allahü teâlânin,Peygamber efendimize, bütün üstünlükleri,ahkâm-i islâmiyyeyi,düsmânlarina karsi yardim ve galebe,ümmetine fetihler,zaferler ve kiyâmette her türlü sefâat ve tecellîler ihsân edecegini vâdetmektedir.Resûlullah efendimiz,bu âyet-i kerîme nâzil oldugu zamân,Cebrâîl aleyhisselâma bakarak;
(Ümmetimden birinin Cehennemde kalmasina râzi olmam) buyurmustur...

Gönül Pinari
Osman Ünlü

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com