Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


RAMAZAN BİRLİK VE BERABERLİK AYIDIR.!

Şol Gökleri Kaldıranın,Donatarak Dolduranın,Ol detince Olduranın Doksan dokuz Adı İle…
Çok değerli gönüldaşlarım;Bir Mübarek Ramazan ayına daha ermiş bulunmaktayız.Bildiğimiz gibi “Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, cehennemden kurtuluştur.” Onun için Bu ayı çok iyi değerlendirmek gerekir.
21 AGUSTOS CUMA GÜNÜ Ramazan Ayı Girmektedir.Rabb‘imizin lütfu ile sağlık ve esenlik içinde, Müslümanlar olarak arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği, ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı, manevi derecesi çok yüksek ve kazancı pek büyük olan af, mağrifet ve bereket mevsimi yeni bir Ramazan’a girmiş bulunuyoruz, Elhamdulillah… Türk İslam alemine mübarek olsun! Yüce ALLAH’ın engin rahmet, mağfiret ve bağışlamasının diğer zamanlara göre daha fazla olduğu, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın güzel örneklerinin verildiği Ramazan ayına bir kez daha erişmenin, sahura kalkarak bu ayın manevi atmosferine girmiş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Ramazan ayı, rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği, ibadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun canlanarak ayrı bir sosyal bütünleşmenin yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir. Eriştiğimiz bu Ramazanın ayının, her bir mü’min için getirdiği rahmet, mağfiret ve kurtuluş müjdesinden bütün mü’minlerin ve insanlığın hissedar olmasını; bütün milletimize, İslâm âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.Bu Vesile ile Haram ay dediğimiz bu aylarda Dünyada AB ve ABD gibi İslam düşmanlarının İslama saldırılarının her yıl oldduğu gibi yine devam edecek bunları biliyoruz!Ülkemizde ise Ayrışmayı çağrıştıracak yapılanma içinde bir açılım safsatası gidiyor,Bu Mübarek ayda Milletimizin benliğine dönmesi ve ayrıştırmaya zemin hazırlayanların dersini vermesinide Yüce Rabb’imden niyaz ediyorum.

Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır. İşte bunlardan biri de Hz. Peygamber (S.A.V.)Efendimizin “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad olmaktır.”diye haber verdiği Ramazan ayıdır. Bu bakımdan Ramazan ayı; bir müjdeleme, bir uyarma, bir toparlanma, bir daha iyiye gitme ayıdır.

Bu ay Kur’an-ı Kerim’in indirildiği; ve aynı zamanda nimetlerin kadrinin bilinmesine vesile olan, insanda şükran hisleri uyandırarak, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve maddenin esaretinden kurtararak “sabır” denilen en yüksek ahlâkî bir meziyete eriştiren bir ibadet olan oruç ibadetinin farz kılındığı bir aydır. Ramazan sabır ve tahammül ayıdır. Bu ayda öfkelenmeyelim, kimsenin kalbini kırmayalım. Haklı da olsak, bazı haklarımızdan vaz geçelim, fitne ve fesat çıkmasını önleyelim.
Ramazan ayı diğer aylara nispetle dinî ve sosyal hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Bu ayın ulviyeti; Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmiş olması, onu diğer aylardan daha hayırlı kılan “Kadir Gecesi”nin bu ayın içinde bulunması, bu ayda tutulan orucun bir arınma ve takva vesilesi olması, kulun ALLAH’a olan iman ve bağlılığını bu ibadet vasıtasıyla kendi nefsinde yaşayarak tecrübe edebilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu hakikati Kur’an-ı Kerim bize şöyle bildirmektedir:

Ramazan, dünyanın sayısız nimetleri içinde Allah’ın lütfuna mazhar olan insanın belli bir süre zarfında bunlardan kendini uzak tutarak, bir bakıma nimetin kadrini daha yakından bildiği, muhtaçların halini anladığı ve paylaşmayı öğrendiği Mübarek bir aydır.

Teravihlerle Cemiyeti birarada bulunduran ve bu bile Ramazan ayının birlik ve beraberlik için Yüce Yaratn Allah’ın insanlara bir hediyesidir.Bu ayı gerektiği gibi değerlendirmelidir.
Hasılı Ramazan ayı, Kur’an’la imanımızı, teslimiyetimizi, amellerimizi, ahlakımızı bir daha gözden geçirmemiz için iyi bir fırsattır. Her Müslüman evi ramazan boyunca bir Kur’an mektebi olabilir


Tekrar Bu ayı Geceleri ibadetle Gündüzleri oruçla geçirerek insanları severek muhtaçlara yardım ederek Sadaka-ı Fıtır ve Zekatlarımızı İhtiyaç sahiplerine vererek veya vermek için vekalet yolu ile verildiğinde ise kimlere verildiğini bilerek akıllı geçirelim.Avrupada olan Gönüldaşlarım Sadaka-ı Fıtır ve Zekatlarını Türk Federasyon’a Bağlı Türk Kültür Dernekleri kanalı ile Şehit aileleri,Gazilerimiz ve İhtiyaç sahiplerine gönderebilirsiniz.


Türk İslam birliğinin tesisinin ve bu güzel birlikteliğin bayram sonrası devam etmesini bu birliği bozmak isteyenlere fırsat ver,lmemesini Temenni ve niyaz ederek sizleri Allah’a emanet ediyorum.


Ihya Genel

MollaCami.Com