Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


DEMiREL NE DEMEK iSTiYOR ?

DEMiREL NE DEMEK iSTiYOR ?



Eski Cumhurbaskani Demirel ,durup dururken neden Askeri iç Hizmet yasasi nin 35.maddesini gündeme getirdi?Baska hiçbir demokratik ülkede bu tür bir KORUMA KOLLAMA GÖREVi RE SEN SiLAHLi KUVVETLERi VAZiFELENDiRMiYORMUs.

Sayin Demirel e KURU MANTiK olarak belki hak verenler çikacaktir ama her seyden önce sayin Demirel in ve diGer ANTiMiLiTARiSTLERiN sU SORULARA NAMUSLUCA CEVAP VERMELERi GEREKiR:

1)Baska hangi demokratik bati ülkesinde yolsuzluGa bulasmis bakanlar istifayi düsünmezler?

2)Baska hangi bati ülkesinde ,bizde olduGu gibi kaçakçilik yapsa ,adam öldürse bile

Milletvekillerine DOKUNULAMAZ?

3)Baska hangi batili demokraside en küçük Belediye meclisi üyeliGinden ,Milletvekiline kadar ADAY SiRALAMALARi GENEL BAsKANLARiN iKi DUDAGiNiN UCUNDADiR?

4)Baska hangi batili demokraside %20 oy ile istanbul gibi 13 Milyon nüfuslu bir metropolün belediyesi ve %30 oy ileTürkiye gibi Yetmis milyon nüfuslu bir ülkenin Millet Meclisi kahir çoGunluGu ele geçirilir?

5)Baska hangi batili ülke Türkiye gibi bölünmek parçalanmak kardes kavgasina sürüklenmek istenmektedir?

6)Baska hangi batili demokrasi de halkin sandiGa gidip oy vermek disinda deGistirebileceGi hiçbir sey yok olduGu için can havli ile her seçim yeni bir partiye kosusturur seçmenler.Ve sonunda bakarlar ki ayni müteahhitler yeni iktidari da kusatmis..

7)Baska hangi batili demokrasi de siyasetçiler,gazeteciler,yazarlar,tüccarlar kendi ülkelerini ve ülkelerinin askerini yabanci devletlere sikayet edip jurnallerler?

Sayin Demirel in söylediklerinin doGru olup olmadiGini tartismaya baslamadan önce:

MiLLETVEKiLi DOKUNULMAZLiKLARi KÜRSÜ VE SiYASi FAALiYETLERi iLE SiNiRLANDiRiLMALiDiR

SEÇiM VE SiYASi PARTiLER YASALARi DEMOKRATiKLEsTiRiLEREK,ADAY TESPiTLERi NDE VATANDAsiN TERCiHi SAGLANMALiDiR

SEÇiM SiSTEMi iKi TURLU OLMALi,DAR BÖLGELERDE iKiNCi TURDA SEÇiLECEK TEMSiLCiLERiN MUTLAKA OY VERENLERiN % 50 SiNDEN FAZLASiNCA TESPiTi SAGLANMALiDiR.

Ancak bunlar yapildiktan sonra ,iÇ HiZMET YASASi FALAN BELKi KONUsULABiLiNiR Ki.. Zaten bu iyilestirmelerden sonra da ASKERi BiR MÜDAHALE GEREKTiRECEK YANLisLiKLAR OLMAZ..


Güncel & Siyasi Olaylar

MollaCami.Com