Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Yilbasiparasi

Almanyada calisan müslüman gurbetcisicilerimze sene sonuna dogru verilen Weinachtsgeld ( Yillbasiparasi) dinimizce ne kadar Helal veya Haram oldugu hakkinda bir bilgi verebilen olursa cok memnun kalirim.
Birde bir hatirlatma yapayim bu Para yillbasi kutlansin diye maastan haric verilen bir miktar Paradir.
Simdiden Allahrazi olsun Allaha emanet olun.

Benim calismis oldugum firmada onücüncü maas yada yilbasi parasi adi altinda bir para veriyor aralik ayinda ama nedense yeni yilin ilk ayinda o vermis oldugu parayi da hemen ilk maasta kesiyor.Yani benim hic bir karim olmuyor aksine zararim var;Sirf bana o onücüncü maas verildi diye extra vergisini geri devlete veriyorum.

Sizin calistiginiz firma vermesine veriyordur ama kesinlikle onu sizden cikariyordur ki bence bu Almanya genelinde iscilerin hakki onücüncü maas.Gerci artik bu parayi veren firmalar da kaldi mi diye iki saat düsünmek gerekiyor.

Tamam Mahmut arkadasim kesinti olmasi konusunda hakklisin.
Ama isin gerceyi bu para bize ne icin veriliyor ve bizim bu parayi almamiz konusunda ne gibi bir Dini sakinca var veya yok önemli olan budur bence.
Bu konuda bir cevap alabilirsem daha Memnun kalacam.

Olaya Almanya yonunden bakalim cogunlugu hristiyan olan bir yer ve yilbasi dedigimiz christimas hristiyanlardan maalesef ki muslumanlarada yayilmis bir kutlama dinen caiz olmamasi gerek cunku peygamberimiz hadisinde '' Neyi taklid ederseniz onla hasrolunursunuz'' demistir. Simdi siz arkadaslar bu verilen paranin madem yilbasi parasi oldugunu biliyosunuz demekki hristiyan adetine uymaniz isteniyor ama maasinizdan tekrar kesiliyorsa bir sorun yok cunku o sizin hakkinizdir. Ama kesilmiyorsa bu taklit olur Allah korusun mahserde hamd sancagi yerine baska peygamberin sancagi altinda bulunursunuz.


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com