Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


UHUD'DAN BETER GÜNLER VEYA TAiF!

UHUD'DAN BETER GÜNLER VEYA TAiF!



Mekke Ehalisi iman etmiyor. Müslümanlara çok sikinti veriyordu. iskenceye baslamis, isi. azdirmislardi. Resulullah çok üzüldü. Hicretten bir yil önce elli iki yasinda idi. Zeyd Bin Harise'yi alarak Taif'e gitti. Taif halkina bir ay nasihat eyledi. Hiç kimse iman etmedi. Alay etdiler. iskence yaptilar. Yuhaladilar. Cocuklar tasa tutdular. Ümmidsiz, üzüntülü, yorgun geri dönerken , mübarek bacaklari yaralandi. Zeyd\'in basi kan içinde kaldi. Cok sicak bir saatte, yol kenarinda bitkin halde oturdular.

Orada bulunan bag sahibi , Rebi'a ogullari Utbe ve Þeybe adanda iki zengin kardes, köleleri Addas ile birer salkim üzüm gönderdi. Resulullah "Sallallahü aleyhi ve sellem", üzümü yirken Besmele okudu. Addas "radiyallahü anh", o zaman hiristiyan idi. (Yillarca buradayim. Kimseden böyle söz duymadim. Bu nasil sözdür) dedi"

TAM iLMiHAL Seadet-i Ebediyye 43. Baski 331.Sh.

Ebu Leheb'in Yeniden Saflarina dahil olmasi ile küfür cephesi daha da azitti. Bu sartlarda Mekke'de islam'i yaymak nerede ise imkansiz hale gelmisti.

Sevgili Peygamberimiz, onuncu yilda Sevvalin yirmiyedinci günü yanina evladligi Zeyd bin Harase'yi de alarak Taif'e gittiler...

Belki, bu sehrin insanlarini Müslüman yapmak mümkün olurdu... Bu ümidle önce Beni Bekr ve Vayil kabilesine vardilar; dini islami anlatip nasihat ettiler. Allahü teala'dan bahsettiler, son Nebi olduklarini açikladilar...

Fakat hiç bir sey tesir etmedi; kimse iman serefine kavusamadi. bu iki kabilede netice alamayinca Kahtanlilara gittiler... Anlattilar, anlattilar. bu kabile mensuplari azcik yumusar gibi oldularsa da vazgeçtiler. Büyük Peygamber ümidlerini kirmayarak Zeyd radiyallahü anh ile birlikte Sakif kabilesini buldular.

Sakif'in üç büyügü vardi; üç kardes: Abdi Yalil, Mes'ud, Habib...

Aziz peygamberimiz, Sallallahü aleyhi ve Sellem, bunlari hidayete çagirdi; kendilerine dinimizi izah buyurdu. Fakat kalpleri mühürlü bu adamlar, Efendimize hakaret ederek; nefret kusmaya basladilar:

Biri:

-Sen Peygamber falan degilsin; anlattiklarin yalan dedi.

ikincisi:

-Allah, Peygamber olarak gönderecek senden baska kimse bulamadi mi? Diye agir bir söz sarfetti.

Üçüncüsü:

-Seninle ne konusulur ki? Eger, Peygambersen çok yüksek mertebedesin, sana muhatap olamayiz. Peygamber degilsen bizimle isin ne?

Huzur Pinari


Selam Sevgi ve Dua ile :)

uhdun neticesini peygamberimize cebrail bildirmisti tabi ama o bize bir mesaj verdi bu savasta ne olursa olsun görev yerini izinsiz terk etme herkese selamlar

arkadaslar bir yazim yanlisini duzelteyim biz anlariz amam musluman olmayan biri okursa sasirir. ''son Nebi olduklarini açikladilar...'' yazida bole bir yer gecmekte burda tek nebiden bahsedilmekte aman sasirmayiniz. :) Taiflilerin bunca yaptigi sey yuzunden cebrail a.s gelerek dag melekleri emrinde istersen iki dagi baslarina gecirsinler diedi fakat peygamberimizin verdigi cevap onun nicin alemlere rahmet olarak gonderildiginin kaniti idi; O hayir dedi ben Allah'tan onlardan gelecek nesiller icin hidayet diliyorum dedi. kendisine yapilan kotuluge iyilikle cvp verdi. :(


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com