Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


zikir

allaha zikir edin ve ondan korkun onun rahman ve rahim oldugunu unutup dünya malina aldanmayin .

Dua ve zikir
insan hayatinin en deGerli ani, Yüce Allah'a yönelip O'nunla bas basa kaldiGi zamandir. Allah ile bas basa kalmanin en güzel yolu dua ve zikirdir. "Dua, ibadetin özüdür"(1)

Dua ve zikir, Allah ile kul arasinda kuvvetli bir baGdir. Duadan ve zikirden uzak kalmak, kisinin yaratici ile irtibatinin zayiflamasina, bunun sonucunda da dini hayatinda gevsekliGe sebep olur. Özellikle günümüzde kalpleri katilastiracak o kadar olumsuzluklar var ki, böyle bir ortamda, Müminin dua ve zikirle iç içe yasamasi daha bir önem tasimaktadir. Dua ve zikir ile yasamak, Allah'i görüyormus gibi yasamaktir. Her ne kadar biz O'nu görmesek de O bizi görmektedir.

Dua ve zikir, kisiye Allah'la birliktelik bilinci kazandiran ve Müminin zamanini manen diri yasamasini saGlayan bir disiplindir. Zaman, kisiye verilmis büyük bir emanet ve nimettir. Dua ve zikirle mümin, zamani diri tutar. Dua ve zikirle iç içe yasayanin her

Hocamizin aciklamasi olayi en net sekilde anlatmis zikir kalbi yumusatir Allah'a giden yollari temizler,kotulukten korur, insandaki Allah korkusunu kat kat arttirir ki insanlar takva (Allah korkusuna) gore cennette dereceleneceklerdir. Zikri insan kalp agiz gonul ile birlikte yapmazsa cok sikici birsey gibi gelebilir ama su uclu bir birlesirse o zaman bunun keyfiyatini hicbir sey aciklayamaz.


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com