Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ahiret

neden insanlar allahi unutup dünya malina meyl ediyorlar bilmezlermi acaba bu dünyanin kisaliGini gerçek olan ahirettir neden sadece dünyaya meyl ediyoruz.

guzel arkadasim keske anlayabilseydik ama nefis ve seytan ne bizi nede diger insanlari birakir zaten anayabilseydik simdiye hersey cok daha guzel olurdu ALLAHU TEALA HEiMiZE HiDAYET AKLiMiZi KULLANiP NEFSiMiZE KARSi KOYMAMiZi NASiP EYLER iNSALLAH

BAKARA SURESi

RAHMAN VE RAHiM ALLAH'iN ADiYLA

(6. ayet) Gerçekten o inkar edenleri uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir;iman etmezler.

(7) ALLAH kalplerine de kulaklarina da mühür vurmustur, gözleri üzerine de perdeler çekmistir, onlar için büyük bir azap vardir.

(8) insanlardan öyleleri vardir ki iman etmedikleri halde "ALLAH'a ve Ahiret gününe inandik" derler.

(9) ALLAH'i ve müminleri aldatmaya çalisirlar.Ama kendilerinden baskasini aldatamazlar da yine farkina varmazlar.

(10) Kalplerinde hastalik vardir.ALLAH da hastaliklarini arttirdi.Yalan söyledikleri için onlara acikli bir azap vardir.

(11) Onlara: "Yeryüzünde fesat çikarmayin". denildiGi zaman "Biz ancak düzelticileriz" derler.

(12) Dikkat edin gerçekten onlar bozgunculuk edenlerin ta kendileridirler.Fakat anlayamiyorlar.

(13) Onlara "insanlarin iman ettikleri gibi iman edin" denilince onlar:"Biz de o akilsizlarin inandiGi gibi mi iman edelim ? "derler.Dikkat edin onlar akilsizlarin ta kendileridir.Fakat bilmiyorlar.

(14) Onlar müminlerle karsilastiklari zaman: "iman ettik" derler.Ama kendi seytanlariyla (liderleriyle) basbasa kaldiklarinda:"Biz sizinle beraberiz.Biz ancak alay edicileriz" derler.

(15) Asil, ALLAH onlarla alay eder ve azginliklariyla basbasa birakarak serserice dolasmalarina mühlet verir.

(16) iste onlar hidayet karsiliGinda sapikliGi satin almis olanlardir.Onlarin ticareti kar saGlayamamis, doGru yola da erememislerdir.

(17) Onlarin durumu bir ates yakanin durumu gibidir.Ates etrafini aydinlatinca,ALLAH onlarin nurlarini giderip söndürür ve onlari etraflarini göremeyecek halde karanliklar içinde birakir.

(18) Onlar saGirdirlar,dilsizdirler,kördürler (HAKKi BATiLDAN AYiRD EDEMEZLER).Artik onlar hidayete dönmezler.

Vahiy abim olayi ayetlerle aciklamis hidayet Allah'tandir. Peygamberimiz bile kendi amcasini hidayete erdirememistir. Allah dilerse kul hidayete erer. Yoksa onune cehennemi getirseniz gene inanmaz buyu der yalan der nitekim peygamberimiz nice mucizeler gostermis fakat karsilik olarak sen buyuk bi buyucusun denmistir. Allah bizi hidayete erdirdigi icin sonusuz sukurler olsun.

Bildigim kadari ile musluman olmayan biri icin Allah'a dua edilmez toplu halde hidayet istenir. yaniliyosam yardimci olun arkadaslar.


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com