Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


MiRAC

MiRAC


"Cebrail, Kabe\'nin kapisi yaninda bana imamlik etti. ilk gün fecir dogarken sabah namazini, günes tepeden ayrilirken ögleyi, her seyin gölgesi kendi boyu olunca ikindiyi günesin üst kenari ufukta kaybolurken aksami, gün kararinca yatsiyi kildik. ikinci günse sabah namazini hava aydinlaninca, ögleyi her esyanin gölgesi kendi boyunun iki kati olunca, ikindiyi hemen bundan sonra, aksami iftar saatinde, yatsi namazini gecenin ilk üçte biri dolunca eda ettik. Cebrail aleyhisselam söyle dedi. Evvelki Peygamberlerin oldugu gibi senin kilacagin bes vakit namazin da eda edilecegi zaman budur. ümmetin günde bes kere namazlarini bu kildigimiz iki vaktin arasinda kilsinlar."

Mirac'dan Ümmetine Bes Vakit Namazi Hadiye Getiren Sevgili Peygamberimiz

Taif vahsetinden dönen Sevgili Peygamberimiz ve Haris bin Zeyd,Mekke'ye gece gelmislerdi. Sehir uykuda...Tek tek bazi evlerden zayif sari isiklar siziyor. izaklardan gelen circir böceklerinin sesi, bir nese vermiyor. Köpekler, gecenin yalnizligina dogru uzun uzun ama tedirgin havliyor. Gökyüzünün derinliginde ürperen yildizlar bir tehlikenin habercisi gibi. Her köse basi beklenmedik bir tuzak olabilir.

Bu sebeple Hace-i Kainat, sallallahü aleyhi ve sellem Zeyd radiyallahü anhi bir münasib yerde eve yollarken kendisi muhtemel takipçilerine karsi iz degistiriyor.

Mekke müsrikleri, Taif'de yapilanlardan ayrica cesaret buldukalari için her çilginligi fütursuzca isleyebilirler. Gece kanliginda yapilacak bir suikast... Hayir! Allah korusun...

Bunun için Peygamberimiz amcasinin kizi Ümmi Hani'nin kapisini çaliyor.. Serin bir rüzgar hisirtisinin uyutugu gecede dikkat çekmeyen küçük tiklamalar. Bütün mekke gibi Ümmi Hani'nin evinin kaç kere daha vurulunca içerden beklenen ses isitildi. Ümmi Hani soruyor:

-Kim o?

-Muhammed! Amcan oglu.. misafir kabul eder misin?

O, henüz müslüman degil ama bir büyük insanin kapisina gelmesinden son derece heyecanli. Aceleyle cevap veriyor:

-Kabul ne kelime... Senin gibi dogru sözlü, emin ve asil bir insanin su haneyi sereflendirmesinden kiymetli ne olabilir? Buyur.

Efendimiz tesekkür ederken Ümmi Hani hayiflaniyordu:

-Keske gelecegini bildirseydin; yemekler hazirlardim. Simdi yiyecek bir sey yok. Ne aksilik ama... tüh... keske önceden haberim olsaydi!...

Huzur Pinari

Selam Sevgi ve Dua ile :)

peygamberimiz ahlaki ile musluman olmayanlarda bile buyuk etki birakmistir. Hic yalan solemeyen,emanete cani gibi bakan, akilli, zeki,.... bu kadar buyuk nitelik bir insanda bulusunca tabi herkes istesede istemesede hayran oluyor nasil olmasinlarki o ki ''iKi CiHANiN GUNESi'' , '' KURAN'iN ETE KEMiGE BURUNMUS HALi'' bizde onun ummetine girmis cok sansli Allah'a binlerce kez hamd etmei gereken kullariz. Kac peygamber bizim peygamberimizin ummetinden olmak istemistir.


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com