Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Müflis (iflas eden) kimdir ?

Peygamber Efendimiz ashabina sormuslar: Müflis kimdir? Ticarette zarari kar'indan çok olandir demisler.Hayir demis efendimiz."Hesap günü mizan kurulur.Kisinin iyi ve kötü amelleri tartilir.Sonra o kisiden alacak hakki olanlar getirilir.iyi amellerinden hakki olanlara verilir.Vere vere o kisinin iyi ameli kalmaz.Bu defa hakki olanlarin kötü amelleri ona yüklenir.iste asil müflis o kisidir "buyurmus - - - Allah o müflislerden eylemesin cümlemizi.

Orjinal olarak yazan murat32

Allah o müflislerden eylemesin cümlemizi.


amin...

bu gelen kisinin gozun alabildigi 99 tane sevap kitabi oldugu halde KUL HAKKi sevap lari alip goturmus geriye sadece borc kalmis. Allah kul hakkina kullarim arasindadir ben affetmem demis sadece deniz sehitlerinin kul haklari affedilir.

Hurma'nin yarisi buyuklugundeki bir kul hakki 70 tam rekat namaza bedeldir. Burdan kul hakkinin onemini anlayinizi 70 rekat namazda neler yapmiyoruz sirf 70 kere FATiHA suresi okuyoruz kac kere Allah'i tesbih ediyoruz, kac defa secdeye variyoruz dusunun bu kadar buyuk sevap hurma tanesinin yarisi buyuklugundeki kul hakkini karsiliyor.

KUL hakkini dunyada affeden kul ahirette alacagi karsiliktan cok daha buyuk sevap alir. O yuzden bir insanlar senle ahirette gorusucez diyip haklarinizi helal etmemezlik yapmayiniz tam tersi hakkinizi dunya iken helal ediniz ki daha buyuk sevaplara layik olasiniz.


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com