Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ON NASiHAT

ON NASiHAT


1-) Hergün okuyabildigin kadar Kur\'an oku, Peygamber (sav)\'e de salati çokca getir.

2-) Bes vakit namaz ile velevki iki rekat ta olsa gece ve kusluk namazina devam et.

3-) Üzerine farz olan zekati ver. Az da olsa hergün sadaka ver. Eger verecek bulamaz isen bu vazifeyi güzel söylemekle yerine getir. Ramazan orucu ile beraber her ayda üçgün oruç tut.

4-) Allah'in sevdiklerinden olmak istemez misin? Peygamber'in Muhammed (sav)'i,O'nun Ailesini sev, anne ve babaya iyilik yap.

5-) Sen:" Ya Rabbi,Ya Rabbi" deyipte,Allah'in: "Evet Ey kulum, iste istedigin verilir" dedigi kimselerden olmak istemez misin? Ohalde yiyecegini temizle ki duan kabul olsun. insanlara kendinden daha insafli ol. insanlara güzel ahlakla davran.

6-) Duasi kabul edilenlerden ve Kiyamet günü sayfasi nurla parlayanlardan olmayi istemez misin? Kalbini temizle,"La ilahe illallah" zikrini çok yap, günahlarina, mü'min erkek ve mü'min kadinlar için tevbe ve istigfar yap.Allah'i hatirlamaktan habersiz olanlardan olma.

7-) Allah'a hamdeden, sükreden,O'na yakin olanlardan olmak istemez misin? Su var ki kul: El-Hamdülillah,derse, Allah: " Kulum Bana hamdetti Bana sükretti" der. Ohalde: el-Hamdülillahi ve Selamün ala ibadihillezinestafa" zikrini çokça yap.

8- ) Allah'a sükredenlerden ve Allah'in neslini islah ettigi kimselerden olmayi istemez misin? Ohalde su iki ayetteki duaya devam etmelisin:

A-) " Rabbim, bana ve anama, babama lutfettigin nimete sükretme, Senin begenecegin faydali bir is yapmami gönlüme ilham eyle ve Rahmetinle beni iyi kullarinin arasina koy". (Neml:19).

B-) " Rabbim beni, bana ve anama, babama verdigin nimete sükretmeye razi olacagin yararli isleri yapmaya sevkeyle, benim için neslimden de salahi devam ettir. Ben Sana yöneldim, Sana teslim oldum." (Akaf:15).

9-) Hem dünyani hem ahiretini toplayan seyi sana göstereyim mi? Ohalde Allah'in emirlerini gücün yettigi kadar yerine getirmeye çalis: " Ey insanlar, ruku edin, secde edin, Rabbinize ibadet edin, hayir isleyin ki kurtulusa eresiniz. " (Hac:77).

10-) Bütün herseyin özünü göstermemi ister misin? " Allah'a inandim de, sonra da dosdogru istikamet üzere ol. "


Alinti


Selam sevgi ve Dua ile :)

Bu güzel nasihatleri bizimle paylastiginiz için tesekkürederiz

allah ragzi olsun arkadasim bilgi paylastikça çogalir


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com