Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ZiKRiN FAYDALARi

1.Zikir,seytani kovar,uzaklastirir.
2.Aziz ve Celil olan Rahmani razi eder.
3.Kalpdeki gam ve kederi giderir.
4.Kalbe ferah,sevinç ve genislik verir.
5.Kalbi ve vücudu kuvvetlendirir.
6.Yüzü ve kalbi nurlandirir.
7.Rizki celbeder(çeker).
8.Zikredene,heybet,tatli ve hos bir sima verir.
9.isl

Allah razi olsun

bilginiz icin tesekkürler kardesim

Onlar, iman etmis ve kalbleri Allah zikriyle yatismis olanlardir. Evet, iyi bilin ki, kalbler Allah'in zikri ile yatisir.


Rad Suresi;28

Allah senden razi olsun cok güzel yazmissin.
Müsadenizle bende eklemeler yapmak istiyorum.
Allah sizlerden cok ama cok razi olsun

29:45 - Sana vahyedilen Kitabi oku ve namazi kil. Muhakkak ki namaz hayasizliktan ve kötülükten alikoyar. Allah'i zikretmek elbette en büyük ibadettir. Allah yaptiklarinizi bilir

33:41 - Ey iman edenler! Allah'i çokça zikredin.

3:191 - Onlar ayaktayken, otururken ve yanlari üzerine yatarken Allah'i zikrederler; göklerin ve yerin yaratilisi üzerinde düsünürler. Ve "Rabbimiz! Sen bunu bos yere yaratmadin, Sen yücesin, bizi atesin azabindan koru." derler.

4:103 - O korkulu zamanda namazi kildiniz mi gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yanlariniz üzerinde hep Allah'i zikredin. Korkudan kurtulduGunuzda namazi tam erkani ile kilin. Çünkü namaz müminlere belirli vakitlerde yazili bir farzdir.

87:15 - Rabbinin adini zikrederek namaz kilan.

ZiKRiN ÖNEMi

''Göklerde ve yerde nevar ise Allah'i tesbih etmistir ve O Ulu ve Kavidir,Hatasizdir,her ne islerse yerinde isler,göklerin ve yerin mülkü onundur,diriltir ve öldürür.O hersey üzerine Kadirdir.''
''Yedi kat gökler ve yer ve onlarda olanlarda O'nu tesbihte bulunurlar ve hiç birsey yoktur ki illa O'na hamd ile tesbihte bulunmasinlar.Fakat siz onlarin tesbihlerini anlayamazsiniz.süphe yokki O,Halimdir,Gafur'dur.
Bu ayetten anlasiliyorki;Alah'u Teala mahlukati tarafindan geçmis zamanda kainat yaratilmasindan itibaren bütün zamanlarda tesbih edilmistir.
Kainatin yok olmasina kadarda tesbih edilmeye devam edilecektir.
Ebu Zer (r.a) söyle anlatmistir;
Resulullah (s.a.v) Hz.Ebubekir,Hz.Ömer ve Hz.Osman (r.a)'un da beraberce bulunduklari bir mescidde oturduklari yerden eline yedi çakil tasi aldi ve avucunun içerisine yerlestirdi.Ben çakil taslarinin tesbih ettiklerini hatta ari viziltisi gibi ses çikardiklarini duydum.Sonra onlari Hz.Ebubekir'in eline verdi onun elindede tesbihlerini ari viziltisi gibi ses çikardikllarini isittim.Hz.Ömer ve Hz.Osman'in ellerindede ayni sesi isittim.
Sübhanelllahi vebihamdihi.
Bazi zatlar diyorlar ki;EGer insanlar evlerinde bulunan esyalarinin tesbihlerini duysalardi,kendilerinden geçerdi.Kapilar,pencereler,tavanlar,lambalar,halilar v.s hepsi Allah'i tesbih ediyor,sadece insanlar etmiyor.
Ey insan!Asil engüzel sekil üzere sen yaratildin.Bu tesbihleri sen edecekken bütün esya Allah'i tesbih ediyor,sen ise o Allah'i tesbih etmekten gafilsin.Hatta Allah'i inkar edenler var.Mevla Teala ''Halim''olduGu için kulklarin yaptiGi günahlar sebebiyle hemen yakalayip muaheze etmiyor.''Gafur'' sifatiyla muttasif olduGu için kularini af ediyor,onlari ezip cezalandirmiyor.Mevla Teala bizleri nimetleriyle kusatiyor biz ise simariyoruz.Ne nimetleri ne de sahibini görmüyoruz.
Biraz suçumuzu anlayalim hep nefsimizin istediiklerinin ardindayiz,yemek,giymek,uyumak v.s gibi hep onun istediklerini yerine getirmeye çalisiyoruz.
Yarabbi!Senden baska herseyi unuttur bize...!


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com