Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


DÜNYA GEÇiCiDiR......

Peygamber Efendimiz Hadis-i seriflerde buyurdu ki:

"Dünya için, dünyada kalacaGin kadar çalis! Ahiret için,orada sonsuz kalacaGina göre çalis! ALLAHÜ TEALA'ya ,muhtaç olduGun kadar itaat et! Cehennem atesine dayanabileceGin kadar günah isle!"


"Dünya malindan,sarildiGiniz, sakladiGiniz her sey, yaninizda kalmayacak, sizden ayrilacaktir.Ancak ALLAH rizasi için yaptiGiniz iyilikler ve ibadetler sizinle beraber kalacaktir."


isa Aleyhisselam buyurdu ki:

"Dünyayi kendinize efendi edinirseniz,o da sizi kendisine köle eder. Ey havarilerim, sizin için ben dünyayi sirt üstü yere vurdum.Sakin benden sonra onu ayaGa kaldirmayin. Çünkü o habistir. Onu seven ALLAH'a isyan eder. Ahiret ancak onu terketmekle elde edilir."


Fudayl Bin iyad hazretleri buyurur:

"Dünya altindan olsa, elbet geçicidir. Ahiret topraktan bir çömlek olsa, akilli olanlara, devamli olan çömleGi geçici olan altindan çok sevmek lazim olurdu.Nerede kaldi ki;çabuk kirilan çömlek dünya ve devamli olan altin Ahirettir."


ibni Mes'ud radiyallahü anh buyurur:

"Dünyada herkes misafirdir.Yanindaki seyler emanettir.Misafirin gitmekten, emanetin ise geri alinmaktan baska çaresi yoktur."

[B][navy]Dünya bir seraptir

Ey oGul!

Bu dünya imtihan yeridir. Onun yüzü yaldizla ve çesitli yüzlerle süslenmistir. Sureti nakislidir. Çirkin bir kadin gibi kasi çekilmis, yanaklari boyanmis. ilk bakista tatli gelir, göze tazelik ve canlilik hayali verir; l

Ellerinize saGlik vahiy ve yolcu çok güzel yazilar paylastiniz bizimle


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com