Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Dünya Hayatinin Sirri Nedir???

Allah dünya hayatini, insanlardan hangilerinin daha güzel davranislarda bulunacaGini, kimlerin sadakat gösterip, Kendisi'ne baGli kalacaGini denemek için yaratmistir. Baska bir deyisle dünya, Allah'tan korkup sakinanlarla, O'na nankörlük edenleri ayirt etmek için hazirlanmis bir imtihan yeridir. Bu imtihan yerinde güzelliklerle çirkinlikler, iyiliklerle kötülükler, eksikliklerle mükemmellikler biraraya konmus ve kusursuz bir imtihan sistemi kurulmustur. insanlar, imanlarinin ortaya çikmasi için türlü sekillerde denenmektedirler. Sonuçta da Allah'i hakkiyla taniyip, takdir edebilenler inkarcilardan ayrilacak ve kurtulusa ereceklerdir. Bu gerçek Kuran'da söyle bildirilmistir:

insanlar, (sadece) "iman ettik" diyerek, sinanmadan birakilacaklarini mi sandilar? Andolsun, onlardan öncekileri sinadik; Allah, gerçekten doGrulari da bilmekte ve gerçekten yalancilari da bilmektedir. (Ankebut Suresi, 2-3)
Bu imtihanin sirrini anlayabilmek için öncelikle evrene tamamen hakim olan Yaratici'yi çok iyi taniyabilmek gerekir. O, gökleri, yeri ve bu ikisi arasindaki herseyi yoktan var eden, her varliGin Kendisine muhtaç olduGu, hiçbir seye ihtiyaci olmayan ve bütün eksikliklerden uzak olan Allah'tir. insani da yoktan var etmis, ona sayisiz özellikler ve nimetler vermistir.

insan gaflet içinde ölümü unutur, ölümden sonraki yasantilari için hiçbir hazirlik yapmazlar. En büyük amaçlari, imkanlari elverdiGince kendilerine iyi bir yasanti saGlamak, burada geçirdikleri her ani kendilerince en iyi sekilde deGerlendirmektir. insanlarin dünyaya olan bu baGliliklarini Allah Kuran'da söyle bildirmistir:

Gerçek su ki bunlar, çarçabuk geçmekte olan (dünyay)i seviyorlar. Önlerinde bulunan aGir bir günü birakiyorlar. (insan Suresi, 27)


Not daha genis bilgi için www.dunyahayati.com www.harunyahya.org www.harunyahya.net


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com