Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


DUA

DUA


Dua; bir çaGri, bir yakaris ve küçükten büyüGe, asaGidan yukariya, arzdan, arzlilardan sem

amin kardesim

Bismillah her varliGin açicisi.Elhamdülillah her varliGin ortaya çikaricisi Allah, hiçbir ortaGi olmayandir, kesif ve müsahede ile varliGi mutlaktir.Sonun baslangici O' ndandir, dönüs O'nadir.Sifat ve isimlerinde tek, zat'inda tek'tir.Allah'im bu hazinelerinin kapilarini bana aç. yöneleceGim yer Sen ol ve yönüm sen ol.Her iste benim koruyucum olki Seni müsahademe hiçbirsey engel olmasin....

DUALARiNiZA VE DUAYA KALBEN, AMiN. AMiN. AMiN.

Yaratan Yüce Rabb'imiz, Sana hamd u senalar olsun. Allahümme salli ala
Seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin ve sellim.

Allah'im lütfet ki gittiGimiz her yere baris götürelim; bölücü deGil, baGdastirici, birlestirici olabilelim. Nefret olan yere sevgi, yaralanma olan yere affedicilik, kusku olan yere inanç, ümitsizlik olan yere ümit, karanlik olan yere aydinlik ve üzüntü olan yere sevinç saçici olmayi bize lütfet Ya Rabbi.

Kusurlari gören deGil, kusurlari örtenlerden; teselli arayanlardan deGil, teselli edenlerden; anlayis bekleyenlerden deGil, anlayis gösterenlerden; yalniz sevilmeyi isteyenlerden deGil, sevenlerden olmamiza yardim et.
YaGmur gibi hiçbir seyi ayirt etmeyip her aktiGi yere canlilik bahsedenlerden, günes gibi hiçbir sey ayirt etmeyip isiGiyla tüm varliklari aydinlatanlardan, toprak gibi her sey üstüne bastiGi halde hiçbir seyini esirgemeyip nimetlerini herkese verenlerden ve gece gibi bütün ayiplari sarip örtenlerden olmayi bize lütfet.

Alan deGil veren ellerin, affedici olduGu için affedilenlerin, Hak ile doGan Hak ile yasayan ve Hak ile ölenlerin ve sonsuz yasamda yeniden doGanlarin safina katilmayi bizlere nasip eyle. Amin.
Allah'im, Hz. Muhammed (s.a.s.) ve onun hanedan ve yararina olan selamin, yaratilanlarin sayisinca, hosnutluGun nisbetinde, arsin aGirliGinca, kelimelerin mürekkebi miktarinca olsun.

Allah'im, bizleri sana tevekkül edip gönül baGlayanlardan eyle. Bizler fakir kullariz, Sen bizi zengin kil. Bizler zayiflariz, Sen bizi kuvvetlendir. Bizler günahkariz. Sen bizi baGisla. Bizi razi olduGun din üzerine sabit kil.
Allah'im, dünyada ibadet etme imkanini, günahlardan kaçma suurunu, ahirette ise cennetini, cemalini görmeyi ve azabindan selamette kalmayi diliyorum.
Ey her garibin sahibi, benim hem dünyada, hem ahirette dert ortaGim Sensin. Canimi Müslüman olduGum halde al, islah eyle. Dert ve sikayetlerin son duraGi, isteklerin gayesi de Sensin. Sen su isteklinin göz yasina merhamet et. Rabb'im Sen yegane sahip iken ben kime siGmayim?
Allah'im, bize razi olduGun seyleri yapmayi nasip et. Sana olan ibadetlerimiz ile bizleri diri eyle. Rabbim duami reddetme, beni kendi güç ve kuvvetime terk etme, acizliGime merhamet et. Fakirlik ve perisanliGima aci, bize layik olduGumuz sekilde muamele etme. Yüzümüzü Senden baskasina secde etmekten koruduGun gibi, ellerimizi de Senden baskasina açmaktan koru.

Allah'im, salat ve selam (Es-selamu aleyke eyyühen-Nebiyyü) Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'e ve onun

amin aziz kardesim

AMiN

Allahrazi olsun


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com