Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Arkadas nasil olmali?

Aileden devlete varincaya kadar her kurumun ayakta kalabilmesi için bir takim kaideler vardir. Bu kaidelere uyulmadiGi zaman, o kurumun ayakta kalmasi mümkün olmaz. Arkadasliklar arasinda da bir takim kaidelere uyulmasi gerekir. Bu kaide ve prensiplere uyulmadiGi takdirde arkadasliklar çabuk bozulur.

Arkadas, birbirine arka çikan, destek olan, birbirinin sevinçlerini ve kederlerini paylasan, zorluklara birlikte göGüs geren, dayanisma içinde olan kisilere denir. Dilimizde samimi arkadaslar için "Aralarinda su sizmaz", "Bir dediGini diGeri iki etmez" deyimleri kullanilir. Bu ifadeler, arkadasliGin yakin dayanismasini dile getirir.

insan sosyal bir varlik olmasi dolayisiyla yalniz yasayamaz. Aciz ve zayif yaratilan insan hemcinsleriyle dayanisma içinde yasamaya muhtaçtir. Keder ve sevinçlerini paylasmak için de dostluk ve arkadaslik kurmaya muhtaçtir.

ArkadasliGin insana akrabadan daha yakin olduGu durumlar da vardir. Bunun için, arkadaslar arasinda karsilikli saygi ve sevgide kusur edilmemeli. Birbirlerine edep ve hürmetle davranmali, kirici söz ve davranislardan son derece sakinmalidirlar.

Her konuda arkadas, arkadasini kendi nefsine tercih edebilmeli, kendisi için istediGini arkadasi için de isteyebilmelidir. Arkadaslik


Serbest Kürsü

MollaCami.Com