Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ZAMANiN GAVS-i VE GAVS OGULLARi

Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni (K.S.)




Sayfa: 1/2

Gavs hazretleri... Büyük Mürsit... Seyyid Muhammed'in oGludur.

Seyyid Muhammed, Hazret'in halifelerindendi. Ancak üstatlarina: "Efendim, siz hayatta iken ben halifelik yapmam, bu yüzden beni ma'zur görün. Saadetli ömrünüz boyunca, bu fakiri dizinizin dibinden ayirmayin, gizleyin. sayet benim ömrüm sizden sonra devam edecekse bu durumu birine bildirip, halifeliGimi vasiyet edersiniz." diyecek kadar mahviyet sahibi... Ne garip ki, bu zat mürsidinden evvel vefat edecek ve mürsidi de onun hakkinda su yücelik ifadesini kullanacaktir :
"Allah (CC)'a yemin ederim ki, su memlekette Seyyid Muhammed gibisini görmedim. Sizler sakin onu zamanindaki diGer alimlerle karistirmayin. Siz hiç kendisine halifelik verilipte bunun saklanmasini isteyen birini gördünüz mü? kendisi halifemiz olduGu halde yasadiGimiz sürece bunun gizlenmesini istedi."

Seyyid Muhammed'in (K.S) H. 1322 tarihinin 10'una rastlayan persembe günü öGle ile ikindi arasinda Baykan ilçesinin Kermet köyünde bir oGlu dünyaya gelir.Seyyid Muhammed, bu durumu söyle ifadelendirir: "Allah (CC)'in lütfu ile bugün bir erkek çocuGum dünyaya geldi. Adini Abdülhakim koyup, saG kulaGina ezan, sol kulaGina kamet okudum. Fikih alimi olmasi arzusuyla göbeGini "Basuri" adli fikih kitabi üzerinde kestim."

Seyyid Muhammed'in Celaleddin adinda bir oGlu daha olup bu çocuk bes yasinda vefat etmistir. Hafize ve Esma adinda iki de kizi vardir.

seyh Abdurrahmani Tahi'nin halifesi seyh Abdulkahhar (K.S) bir gün Arinç köyüne gelir. Çok küçük yasta olan seyh Abdulhakim'i görünce, söyle der: "Allah (CC) baGislasin bu çocuk kimindir, bu ilerde büyük bir zat olacak. Ancak bir kusurunu görüyorum, çok halimdir."

Ayrica Hazret de (K.S) Norsin'den Siyanüs'e gelince Seyyid Abdülhakim onu iki defa ziyaret edip, üçüncü kez ziyaretine gittiGi zaman, "Bu kimin oGludur" dedi. Cemaat, "Seyyid Ma'rufun torunudur" Hazret (K.S) dua edip söyle der: "Bu çocuk gelecekte büyük bir zat olacaktir.

Gavs'in diGer sadat gibi tahsil hayati çesitli yerlerde geçmistir.

Babasindan Kur'ani öGrendikten sonra, Siyanüs köyündeki Hazretin medresesinde üç yil, ardindan Norsin'e giderek orada yedi yil, Norsin'den seyh Fethullahi Verkanisi'nin köyüne gidip iki yil, oradan da Arbo köyüne giderek üç yil ve n


Serbest Kürsü

MollaCami.Com