Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Vücudunuzdaki Kemikler Adeta Bir Sanat Eseri !!!

Vücudunuzdaki 306 kemiGin büyük bir bölümü sekil olarak birbirinden farklidir. Onlarin bu farklilasmalari ilk ortaya çiktiklari anda, henüz anne karnindayken baslar. Tek bir yumurta hücresinin döllenmesiyle bölünmeye baslayan zigot, oldukça büyük bir hizla çoGalir. Bir süre sonra bu çoGalan hücreler, sanki vücudun hangi bölümünün hücresi olmalari gerektiGi kendilerine öGretilmis gibi, farklilasmaya baslarlar.

Kimi hücreler kemikleri, kimi hücreler karaciGeri, kimi böbrekleri, kimi de gözleri olusturur. Ancak karaciGeri, kemiGi veya gözleri olusturacak olan hücrelerin sadece biraraya toplanmasi yeterli deGildir. Bunlarin kendi aralarinda da farklilasmalari gerekir. ÖrneGin kemik hücreleri, olusturacaklari kemiGin vücudun hangi bölgesinde olacaGini bilerek ona uygun sekil almalidirlar.

Ayaklardaki kemik hücreleri adeta profesyonel bir heykeltras gibi çalisarak kavisli, parmaklar için girinti ve çikintilari olan, bilek için eklem yeri hazir olan kusursuz ayak kemikleri olustururlar. Kafatasini olusturan kemik hücreleri de beynin ölçülerini bilircesine, tam ona uygun, girintisi ve çikintisi olmayan, beyni kusursuz sekilde saracak, yuvarlak bir kemik tabakasi meydana getirirler. Ne daha küçük yapip beyni sikistirirlar, ne daha büyük yapip insanin kafasini tasimasini zorlastirirlar.

Kendilerine ne sekil vermeleri gerektiGini, ne hücresi olmalari gerektiGini çok iyi bilerek, kemiklere kusursuz bir biçim veren hücrelerin bu suuru nereden kaynaklanmaktadir?
Onlara bu ince plani ilham eden Allah'tir. Allah'in essiz ilmine bir ayette söyle dikkat çekilmektedir:

"...Kemiklere de bir bak nasil biraraya getiriyoruz, sonra da onlara et giydiriyoruz..." (Bakara Suresi, 259)

www.harunyahya.net www.insanmucizesi.com


Serbest Kürsü

MollaCami.Com