Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ASR-i SAADET

----------AZAD EDiLENLER--------
Efendimiz .(S.a.v), hz Osman tarafindan verilen bir yemeGe katilmis.zengin ve varlikli bir sahabi olan Hz. Osman da Peygamberimizin bu yemeGe gelene kadar , attiGi adim basina bir köle azad ederek duyduGu memnuniyeti belirtmisti,
Ayni günler de peygamberimizi yemeGe davet etmek , Hz Ali ( r.a) efendimizin içinden de gelmis. fakat bu cesaret sembolü sahabi, fakirliGinden duyduGu endise sebebiyle ,ilk ve son defa bir seye cesaret edemeyip yemek vermekten vazgeçmistir.
Peygamber kizi Hz Fatma, Hz. ALi efendimizde ki durgunluGu anlamakta gecikmedi ve "" elimizde ne varsa onu ikram ederiz" diyerek,kendisini ikna etti. bunun üzerine hz.ALi sirf ALLAH RiZASi için vereceGi yemeGe davet etmek üzere PEYGAMBER imize kostu.davet ,memnuuniyetle kabul edilmisti.
Ertesi aksam Hz ALi nin evine doGru yola çikan peygamberimizin yürüyüsünde , aniden bir deGisiklik göze çarpti.kainatin yaratilis sebebi olan,peygamberler peygamberi, adeta bir karis genisliGinde adimlar atiyor ve yolun bitmesini istemiyordu.bu hal hz ALi efendimizin evine varana kadar devam etti.
Sahabeler bunun sebebini sorduGunda peygamberimiz su cevabi verdi.
yemek için yola çiktiGim anda cebrail (a.s) , gelerek "" Ya RESULULLAH Cenab-i HAKK sadece kendi rizasi için verilen bu davettten o kadar memnun kaldi ki atacaGiniz her adim için ümmetinizden yüz bin kisiyi cehennemden azad edeceGim "diye buyurdu.iste bunun için adimlarimi siklstirdim.

herkesin kurban bayramini kutlarim


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com