Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


N.ERBAKAN HK

Milliyet-Ankara’da Necmettin Erbakan’in 2 yil 4 aylik hapis cezasi nedeniyle hapse girmemesi için ortaya atilan formüllerden biri de 11 trilyona ulasan devlet zararinin karsilanmasi oldu. Formülle birlikte hapse girmemesi için Erbakan’a, "11 trilyonu ödemesi" çaGrilari yapildi.
Edinilen bilgiye göre; mahkumiyetinin hukuksal gerekçelerini kabul etmeyen Erbakan, 11 trilyonun tamamini ödemeye de yanasmadi. Kurmaylarina asil olarak cezasini kaldiracak bir düzenleme için çaba gösterilmesi talimatini veren Erbakan, formülle ilgili olarak da yakin çevresine bu asamada cezaevine girmemesi için 11 trilyonun sadece kendi payina düsen bölümünü ödeyebileceGini belirtti. Buna göre Erbakan, "eGer devlet alacaklarini karsilayarak hapisten kurtulma" formülü isletilecekse, bunun davada yargilanan ve mahkum olan tüm saniklara yayilmasi gerektiGini düsünüyor.
Kurmaylarina göre Erbakan, hapse girmemesi için Maliye BakanliGi’nin devlete iadesini istediGi 11 trilyonun davada sanik olan toplam 65 kisi arasinda bölünmesini istiyor.
Söz konusu kisiler arasinda dönemin RP yöneticileri Abdullah Gül, Abdülkadir Aksu basta olmak üzere milletvekili olduklari için dosyalari yargilanmak üzere davadan dönem sonuna kadar ayrilan birçok AKP milletvekili de bulunuyor.
Erbakan, "parayi ödeyerek hapisten kurtulmasi" tekliflerine karsi, 11 trilyonun 65’e bölünerek bulunacak kendi payina düsen miktari ödeyerek hapis cezasindan kurtulmasi için kurmaylarindan girisimlerde bulunmalarini istedi.


Haberler

MollaCami.Com