Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Bir HZ.EBU BEKRiNiS SiDDiK (R.A)

Rahman Rahim Allahin adi ile...
Allaha hamd olsun.
Selam olsun onun secmis oldugu kullarina
**********
1 HZ.EBU BEKRiNiS SiDDiK (R.A)

*Hz.Ebu Bekrinis Siddik (R.A.), Peygamberlerden sonra insanlarin ve Eshabi Kiramin en efdali, islamin birinci halifesidir. Asil adi Abdullah bin Ebu Kuhafe, babasinin adi Osman olup Ebu Kuhafe künyesi ile meshurdur. Annasi, Ümmül Hayr lakabiyla taninan Selma binti Sahrdir.

*Hz.Ebu Bekir (R.A), Rasulullah Efendimizin en yakin dostuydu. Ondan hiç ayrilmazdi. Onlarin bu beraberliGi, Mekkeden Medineye Hicrette de devam etti. Ona maGara arkadasi oldu. MaGarada üç gün kaldiktan sonra, ikisi de birer deveye binerek yolculuk ettiler. Medineye varincaya kadar Rasulullah Efendimizin bütün hizmetini O gördü. Medinedeki mescid yapilirken birlikte çalistilar. Hiçbir hizmet ve fedakarliktan geri kalmadi.

*Hz. Ebu Bekr, Rasulullah Efendimizle birlikte bütün harblerde bulundu. Çok siddetli muharebelerde, Peygamber Efendimizin muhafizliGini yapip, bedenini siper etti. Bedirde, Uhudda, Hendekte müsriklere karsi büyük kahramanliklar gösterdi. Tebük harbinde, sancaktarlik vazifesini yerine getirdi.

*Peygamber Efendimizin son hastaliklarinda üç gün imamlik görevinde bulunup, on yedi vakit namaz kildirmis, üç vaktinde de Sevgili Peygamberimiz, Ebu Bekre uyarak arkasinda namaz kilmislardir.

*Hz.Ebu Bekir (R.A.), Peygamber Efendimizin vefat ettiGi gün, H.11 (M.632) senesinde Eshabi Kiram tarafindan söz birliGi ile halife seçildi. Peygamber Efendimizin vekili, müslümanlarin reisi oldu. Müslümanlar bassizliktan, daGinikliktan kurtarildi.

*HalifeliGi sirasinda Yemen, Necid ve Yemame gibi yerlerde çikan yalanci peygamberleri ortadan kaldirdi, irtidad edenleri (dinden dönenleri), islamin emirlerinde gevseklik gösterenleri yola getirdi.

*Onun zamaninda, Halid ibni Velid (R.A.)in emrindeki islam ordulari, Bizans ve iran ordulariyle birçok savaslar yapmis ve her defasinda yenerek genis topraklari fethetmis, müslümanliGi yaymislardir. Bütün bu zaferler halifenin cesareti, dehasi, güzel idaresinin bereketiyle oldu. Hz.Ebu Bekir (R.A.), Kurani Kerimin ayet ve surelerini bir araya toplatti ve buna **Mushaf** dendi.

*Peygamber Efendimizin getirdiGi, bildirdiGi herseyi hiç tereddüt etmeden, yutkunmadan inanip tasdik ve kabul ettiGi için


İz Bırakanlar ( İslam Büyükleri)

MollaCami.Com