Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Allah Kabrini pür-nur, mekanini cennet eylesin.

Rahman Rahim Allahin adi ile...
Allaha hamd olsun.
Selam olsun onun secmis oldugu kullarina


YAVUZ SULTAN SELiM HAN (RH.) KENDiNi ANLATiYOR

**** Süslü elbiseler saraylara hastir, benim ise sarayda oturmaya hiç niyetim yok. Altimda bir at, belimde kiliç ve sirtimda bir zirh, Allahtan kendim için baska ne isteyebilirim? Bunlar bana yeter de artar bile.

**** Devlet-i Al-i Osmanin tecrübeli kafalara, güçlü ellere ihtiyaci vardir. sahis davasi güdecek ahmaklardan olmadiGimiz bilinsin. indimizde herkesin kiymeti, hizmetleriyle ölçülecektir.

****Bu seferlerimiz, bu sikintilarimiz ve bu perisanliklarimiz, hep gönülleri birlestirmek, islam birliGini temin etmek içindir:

****Mülk Allahindir. kim Allahin yardimi olmadan istediGini elde etmede zafere ulastiGini söylerse, Allah onu kahreder ve en asaGi derekelere indirir.

****Pasalarin, vezirlerin süslü elbiseler giymesi; sözde padisahlarina tazimden ileri gelir. Kaldi ki, biz Allahtan baska kime tazime mecburuz ki, bu külfeti tercih edelim? Bizim padisahimiz, vücudu saran elbiseler deGil, ruhun içindeki inanca bakar.

****Zannedilmesin ki biz, keyfimiz için sefere çikariz… Yine zannedilmesin ki; sanimiza san, ünümüze ün katmak için sefere çikariz. Binaenaleyh bilinmelidir ki biz, Allah tarafindan vazifelendirilmedikçe hiçbir sefer-i hümayuna çikmayiz.

(((((***Bilesiniz ki; taç da, taht da fanidir; baki olan sadece ve yalniz Allahtir. Esas olan saltanat sürmek deGil, Allaha hizmet etmek, onun gönderdiGi son din olan islama hayirli hizmetler yapmaktir.)))))

****Çare Allahtir... Çare; önce nefsi yenmek, nefse karsi cihad etmektir. Biz bu cihadi her zaman yapar, her an bu cihadla
yasariz.*

*********
iste Yavuz Sultan Selim Han (rh.)in sehzadeliGinde ve padisahliGinda, onu bu kemalata (olgunluGa) hazirlayan talim-terbiye ve telkinlerle, alimler ve velilerin ona kazandirdiGi karakter tablosundan arz edebildiGimiz birkaç satir.


Kisacasi o, sekiz yila asirlari siGdiran, çok yönlü bir tarih çinaridir… O bir devlet adami, bir ilim adami, bir edib ve keramet ehli bir veli padisah. Tarihi tesbitlere göre Ridaniye Savasi, mübarek topraklarin hizmetini devralmak üzere, ((((Resulüllah Efendimiz (s.a.v.)in rüyada Yavuz Sultan Selim Hana verdiGi manevi isaretle çikilan bir seferdir. Hatta Sina Çölünü geçisi sirasinda, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimizin manen Yavuz Hana bizzat kilavuzluk ettiGi bilinmektedir. ))))


Mevla-yi zul-Celal vel-Kemal Hazretleri kabrini pür-nur, mekanini cennet eylesin.

zaten osmanli dönemi birharika okumak ögrenmek gerekiyo.ecdadimizin hayatlairi takdire sayan..allah razi olsun kardesim................


İz Bırakanlar ( İslam Büyükleri)

MollaCami.Com