Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


PiRi REiS'iN HARiTASi Hz. SÜLEYMAN (as) MiRASi

[iMG]http://img204.imageshack.us/img204/9123/kartedespirireis7rt.jpg[/iMG]

[navy][H2]PiRi REiS'iN HARiTASi Hz. SÜLEYMAN (as) MiRASi [/H2]


Piri Reis'in, Antarktika kesfedilmeden 300 yil önce bu kitayi detayli bir sekilde nasil çizebildiGi sorusuna bilim dünyasi cevap ararken, ünlü denizci Bahriye adli kitabinda bu sorunun yanitini vermis. Kitaba göre, Piri Reis çalismalarini yaparken Süleyman Peygamber'in haritalarindan faydalanmis.




Rus ve ingiliz bilim adamlari, Türk Denizcilik Tarihi'nin önemli isimlerinden Piri Reis'in çizdiGi haritada yer alan Antarktika kitasinda milattan önce yasamis bir uygarliGin izlerini yaptiklari arastirmalar neticesinde doGrularken akillarina takilan soru bu bilgilere Piri Reis'in 500 yil önce nasil ulastiGi yönünde. Arastirmacilar çok eski uygarliklara ait haritalarin Piri Reis'in eline geçtiGini ve bu haritalardan yola çikarak kendi haritasini çizdiGini ileri sürerken, ünlü denizci kaleme aldiGi Bahriye kitabinda bu kadar ayrintili haritayi Süleyman Peygamber'in çizdirdiGini ve ondan kendisine intikal ettiGini söylüyor.

CiNLERE ÇiZDiRMis

Harita üzerine yaptiGi çalismalarini 'Piri Reis Haritasi'nin sifresi' adli kitapta toplayan Metin Soylu ise, Bahriye kitabindaki bu bilgiden yola çikarak Hz. Süleyman'in haritayi kuslara ve cinlere çizdirdiGini ileri sürüyor. Soylu haritanin bundan 500 yil önce gökyüzünden kus bakisi olarak çizilmis olmasini da delil olarak ortaya atiyor.

BiLiM DÜNYASi sAsKiN

1513 yilinda çizilen ancak kayip olan Piri Reis haritasi tesadüf eseri 1929 yilinda Topkapi Sarayi'nda ortaya çiktiGinda bilim dünyasi harita üzerinde yer alan ayrintili bilgiler karsisinda saskina uGradi. Piri Reis'in haritasinda en çok dikkat çeken noktalardan biri Antarktika'nin kuzey sahillerinin son derece detayli bir biçimde çizilmis olmasiydi. Bilim dünyasini hayrete düsüren ise Piri Reis'in bu kita kesfedilmeden 300 sene önce nasil bu kadar düzgün bir haritayi çizdiGiydi. Harita buna ek olarak buz altinda kalan sahilleri de gösteriyordu. Jeolojik bilgiler Quenn Maud topraklarinin buzla kaplanmadan önceki son halinin ancak M.Ö 4000 tarihinde görülebildiGi yönünde. Akillari karistiran soru da buraya kim M.Ö 4000 yilinda gelip bugün ancak modern teknolojilerle gerçeklestirilebilen bu haritayi çizebildi? Bu sorunun cevabi bilim dünyasinda cevapsiz kalirken Piri Reis Bahriye adli kitabinda çizdiGi haritanin Süleyman Peygamber'den kendine intikal ettiGini açikliyor. Bu bilginin altini önemli çizen isim ise Piri Reis haritasi üzerine arastirmalarini sürdüren Metin Soylu.

Ayse Olgun.
Yeni Safak gazetesi.
[/navy]

[royalblue][H4]Konuyu arastirdim, yabanci bir kaynakta (wikipedia) da yazdigina göre, bilim dünyasi haritanin nasil cizilmis oldugunu bilemiyor!!![/H4][/royalblue]

kafirler bunu hicbir zaman itiraf edemezler, cünü biz müslümanniz, düsmanlariyiz. tek bilen biziz. allahu ekber. müslüman halki her zaman öndeydi ama bunu hic bir zaman kabullenemdiler 8-)

PiRi REiS

1400'lü yillarda çizdiGi dünya haritasi 20.YY da uzaydan çekilen dünyanin resmi ile bire bir ayni olmasinin sirri nedir? 14.YY da uzaya çikan bir araç henüz kesfedilmediGine göre …….

TEK BiR OLASiLiK VAR..uzaya çikan PiRi REiS..dir

Peki nasil??????


ALLAH HiKMETi DiLEDiGiNE VERiR KiME HiKMET VERiLMisSE sÜPHESiZ ONA ÇOKÇA HAYiR VERiLiR(Bakara 269)

Aynel yakin ile baslayan hikmet kademesinde Ayn (göz)ile görerek ilime vakif olunur. Allaha yakin olan Allahin veli kullarindan perde kalktiGi zaman mesafe boyu kalkar ve fizik ötesi açilir.


Essiz bir kartograf ve deniz bilimleri üstadi olmasinin yani sira, Osmanli deniz tarihinde derin izler birakmis büyük bir kaptandir Piri Reis. Osmanli Türklerinde gerçek anlamda haritacilik onunla baslamistir. Piri Reis'in asirlar öncesinden günümüze kadar gelen bu ünü, bilgeliGini Hak'tan almasindan kaynaklanmaktadir. Teknolojinin her geçen gün yeni gelismelere imza attiGi günümüzde Piri Reis'in asirlar öncesinde çizdiGi haritanin sirri h


İz Bırakanlar ( İslam Büyükleri)

MollaCami.Com