Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


KAYSER KiZiN HiDAYETi

ibrahim Havas Hazretleri,gönül dünyamizi aydinlatan altin silsilenin önemli bir halkasidir. Hazret,bir sene hacca gitmek niyetiyle yola çikar. Yol boyunca kulaGina "ibrahim Havas" diye gaipten
bir kadin sesi gelir ve gayri ihtiyari olarak Mekke tarafina deGil de istanbul'a doGru gider. sehre girer ve orada kapisinin önünde insanlarin toplandiGi yüksek bir kösk görür. Daha sonra oradakilerden Rum Kayseri'nin kizinin delirmis olduGunu ve çaresi için doktorlarini topladiGini öGrenir.
Aslinda,Kayser'in kizi bir vesileyle Barnaba incil'ini okumus ve orada Efendimiz'le alakali hakikatleri öGrenerek ihtida etmis;papazlar ise "ruhuna seytan girdi ve delirdi" gibi düsüncelerle onun yakilmasina karar vermislerdir.
ibrahim Havas Hazretleri,"Ben prensesi tedavi edebilirim" diyerek onun yanina yaklasir ve daha sonra aralarinda söyle bir konusma geçer:
-Ey ibrahim Havas! hos geldiniz!
-(ibrahim Havas Hazretleri,hayret dolu ifadelerle) Beni nereden taniyorsunuz?
-Canimi,canana teslim etmek istedim ve Hak Teala'dan sevdiGi bir kulunu yanima göndermesini niyaz ettim. "Üzülme,yarin sana ibrahim Havas dostum gönderilir" buyuruldu.
-HastaliGiniz nedir?
-GerçeGi buldum ve ihtida ettim. Bu sebeple halime delilik,ban da deli dediler.
-Bizim diyara gelmek ister misiniz?
-Sizin diyar neresidir?
-Mekke,Medine ve Kabe gibi mukaddes beldeler
-SaG tarafina bak!
SaG tarafina bakan ibrahim Havvas Hazretleri,bir düzlükte Mekke,Medine ve Beytü'l-makdisi karsisinda görür. Az sonra prenses,"Vakit yaklasti,istek ve arzu haddi asti" deyip,kelime-i sehadet getirerek ruhunu Rahman'a teslim eder.
Kayser'in kizi,bütün debdebe ve ihtisamin yasandiGi bir saray ikliminde yetismistir. Onun bunlari elinin tersiyle itip terk etmesi,kanatlanip uçmasina yetmistir

EmeGine saGlik kardes çok güzel...


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com