Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ÇiRKiN SALDiRi

Danimarka, özür dilemeyi reddetti

Danimarka, Hz. Muhammed'in karikatürlerinin ülkede yayinlanan Jylland-Posten gazetesinde yer almasindan dolayi özür dilemeyeceGini bildirdi.

Libya'nin sözkonusu olaya tepki olarak baskent Kopenhag'daki BüyükelçiliGi'ni kapatacaGini duyurmasinin ardindan açiklamada bulunan Danimarka Basbakani Anders Fogh Rasmussen, gazetenin Arapça ve Danimarkaca yayinlanan internet sitesinde yer alan karikatürlerin Müslümanlara hakaret amacini tasimadiGini öne sürdü.

Danimarka'da bulunan Afganistan Cumhurbaskani Hamit Karzai ile ortak düzenlediGi basin toplantisinda konuya deGinen Rasmussen, eylül ayinda gazetede çikan karikatürlerin ardindan Danimarka hükümetinin tavrinda bir deGisiklik olmadiGini ifade etti.

Rasmussen, Hükümet medyaya hiçbir sekilde etkide bulunamaz. Danimarka hükümeti ve Danimarka ulusu baGimsiz medyanin yayinladiklarindan sorumlu tutulamaz diye konustu.

Basin toplantisinda konuya iliskin kendisine soru yöneltilen Karzai ise Basbakan Rasmussen Danimarka'nin bu konuda tavrini açikladi. Bu bir Müslüman olarak benim için yeterince tatmin edici diye konustu.

Danimarka'da yapilan kamuoyu arastirmalarinin, halkin, hükümetin karikatürler hakkindaki tutumunu onayladiGini gösterdiGi bildirildi.

Kamuoyu yoklamalarina göre, Danimarkalilarin yüzde 79'luk kesiminin, hükümetin, karikatürler nedeniyle özür dilememesi gerektiGini düsündüGü, halkin yüzde 62'sinin ise gazetenin, sorun nedeniyle özür dilememesi gerektiGi yönünde görüs belirttiGi kaydedildi.

ISTE AVRUPALI DOSTLARIMIZ

sadece danimarka olsa ne bira reklamlarinda bile saldiri var.biraullah diye güya birayi dünya diline cevirmisler.

[royalblue][H4]Ahir zamanda bir kimsenin kabirdekilere "siz gittiniz de bu günleri görmediniz, keske ben sizin yerinizde olsaydimda, bu günleri görmeseydim" diyecegi bildirildi. ALLAH bilir ama o günler geldi de geciyor galiba.......[/H4][/royalblue]


Kültür ve Toplum

MollaCami.Com