Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


YENi BiR HiLAL DOGDU ÜZERiMiZE

Ramazan hilaliyle birlikte bir hilal daha doGuyor: Hilal tv. Kitasal bir uydu kanali olarak Ramazan'la birlikte yayina basliyor. Öncelikle Allah'tan, Hilal tv'nin yolunu açik, ömrünü uzun, ayaklarini sirat-i müstakimde sabit kilmasini niyaz edelim.
Türkiye Müslümanlari bu alanda aci tecrübeler yasadi. Önce sufi mesrep bir cemaat atildi bu ise. "Sizin de bir kanaliniz olsun" diyordu. Yillik abone kampanyasina binlerce insan gönüllü destek verdi. Hatta bununla da yetinmedi destekçiler; tasaddukta da bulundular.
Önce "efendi hazretleri" filmleri ve dizileri vs. derken, bir de baktik ki is bambaska bir mecraya kaymis. "Gör bak neler olacak" afislerinin ardindan, görünce basimizi çevirmek zorunda kaldiGimiz sahnelerle karsilastik. simdi ekonomi kulislerinde, bu kanalin hatiri sayilir miktardaki hissesinin Musevilere geçtiGi konusuluyor.
Ardindan baska tecrübeler de yasandi. Bu tecrübelerin nereden baslayip nereye geldiGini erbabi bilir.
Anlasilan o ki, Hilal tv, yasanan bu tecrübelerden hayli ders almis. isi daha bastan siki tutmakta oldukça kararli. Kanalin "anayasasi" hükmünde olan ve felsefesini veren Kurucu Metin'deki su paragraf, Hilal tv kervaninin bu konudaki kararliliGini ifade ediyor:
"Vahyin haramlarla ilgili çektiGi kirmizi çizgi televizyonun da kirmizi çizgileridir, asilamaz. Helallerle ilgili çektiGi yesil çizgi televizyonun da yesil çizgisidir. Bu çizgiye ait birden fazla seçenek varsa aralarinda tercih yapilir. Bu iki çizgi ortasinda kalan 'sari bölge' mutlaka alaninda yetkin ve otorite kimselerden olusmus Üst Kurul'un görüsüne sunulur ve çikan sonuç uygulanir. Kirmizi çizgilerin asilmasi durumunda sorumlu birim ve kisilerden Üst Kurul hesap sorar ve sapma açisi tüm imk


Kültür ve Toplum

MollaCami.Com