Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


DOLU DOLU BiR HAYAT iÇiN

Hazmederek okuduGunuzda hayatiniz iyi yönde çok renklenecek ve deGisecek
Dolu Dolu Bir Hayatin 4 Önemli Anahtari
1- Neler hissettiGinizi açiklarken BÜYÜK, OLUMLU, NEsELi, Kelime ve deyimler kullanin. Biri size “Bugün kendini nasil hissediyorsuun ?” diye sorduGunda , ona”Yorgunum (basim aGriyor, keske bugün cumartesi olsaydi, kendimi iyi hissetmiyorum ) “diye cevap verirseniz, sonunda kendinizi daha kötü hissediyor olmaniza yol açarsiniz. sunu deneyin. Çok basit ama müthis güçlü bir nokta. Size ne zaman “ nasilsiniz “ veya “kendini bugün nasil hissediyorsun ?” diye sorarlarsa , söyle cevaplayin. “Harika ,tesekkürler. Ya siz.?” “Müthis “ “çok iyi”. Böylece her firsatta kendinizi harika hissedecek ve kendinizi gerçektende harika hissetmeye baslayacaksiniz. Her zaman kendini müthis hisseden biri olarak taninin. Bu hareketinizin size çok güzel seyler kazandirdiGini kisa sürede göreceksiniz.

2- DiGer insanlara açiklama yaparken HOs, NEsELi, GÜZEL KELiME, ve DEYiMLER kullanin.tüm dost ve yakinlariniza söyleyecek büyük, olumlu bir kelimeye sahip olmayi kural haline getirin. Baskasiyla birlikte o anda sizinle olmayan üçüncü kisi bir kisi hakkinda konusurken o kisi için mutlaka güzel kelimeler kullanin. Özellikle öfkeli insani yerin dibine geçirici sözler o sarf etmekten kaçinin. Er geç konusulan sözler o kisinin kulaGina gider ve bu durumda siz yerin dibine girersiniz.

3- DiGer insanlari cesaretlendirmek için olumlu bir dille konusun. Her firsatta insanlara iltifatta bulunun.iltifattan hoslanmayan kisi yoktur. TanidiGiniz herkes iltifata bayilir. Esinize her gün söyleyecek özel bir kelimeniz olsun. Sizinle çalisan insanlari izleyin ve iltifatta bulunun onlara. iltifat samimi bir sekilde yapilirsa basari için anahtar olur. Bu silahi iyi kullanin. Bunu tekrar tekrar kullanin. insanlara görünümleri, çalismalari, basarilari, aileleri hakkinda iltifatlarda bulunun.

4- DiGer insanlara bir sey anlatirken olumlu kelimeler kullanin. insanlar
“ size iyi haberlerim var. Dahiyane bir firsatla karsi karsiyayiz...”gibisinden bir sey duyduklarinda zihinleri parildamaya baslar. Ama söyle dersek “Hoslansak da hoslanmasak da yapmamiz gereken bir is var” gibi bir sey duyduklarinda zihindeki film nesesiz ve sikici olur. Bu nedenle tepki gösterir. Zafer sözü verin. Ve gözlerdeki isiGin nasil parladiGini görün. Zafer sözü verirseniz destek kazanirsiniz. Kale insa edin ,Mezar kazmayin.

insanliGa faydalarla dolu bir ömür dileriz.


Kültür ve Toplum

MollaCami.Com