Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


iste bu ya

Danimarkalilar özür diledi


Karikatürlere yönelik tepkiler islam ülkelerinde devam ediyor

Danimarkalilar, internet araciGiyla Hz. Muhammed karikatürleri nedeniyle islam dünyasindan özür diledi.

Bes Danimarkali öGrenci tarafindan kurulan anotherdenmark, yani 'baska bir Danimarka' adli siteyi su ana kadar 350 bin kisi ziyaret etti.

14 bin kisi de sitede yer alan 'farkli bir bir Danimarka' baslikli mektuba imzasini koyarak Müslümanlara dostluk mesaji gönderdi, özür diledi.

Mektup, Türkçe, Arapça, Farsça, Urduca, Darice, Endonezyaca ile ingilizce, Fransizca ve Danimarka dillerinde yazildi.

ispanya'daki islam Konseyi, krizde Türkiye ile birlikte arabulucuGuyla soyunan ispanya Basbakani Jose Luis Rodriguez Zapatero'ya "Ayasofya Camii ve Cordoba Katedrali evrensel ibadet yerleri olsun" çaGrisi yapti.

islam Konseyi'nde yapilan açiklamada böyle bir girisimin medeniyetler ittifaki projesine yardimci olacaGi, islam dünyasindaki tepkileri de azaltacaGi vurgulandi.

Karikatür krizini görüsen Avrupa Parlementosu da, Türkiye'nin çözüme yönelik girisimlerini memnuniyetle karsiladiGini açikladi, basin özgürlüGüne destek veren ve gösterilerdeki siddet olaylari kinayan bir karar tasarisini kabul etti.

Karikatür krizinde Türkiye'ye alkis

Karikatür krizini görüsen Avrupa Parlementosu, Türkiye'nin çözüme yönelik girisimlerini memnuniyetle karsiladiGini açikladi.

Parlamento, basin özgürlüGüne destek verdi ve siddet olaylari kinadi. Parlamentoda kabul edilen kararda, 'saldiriya uGradiGini hisseden gruplar veya kisiler, ifade ve basin özgürlüGüne zarar veremez ifadesi' kullanildi.

Parlamento'nun daha önceki oturumunda da siyasi grup temsilcileri Danimarka ile dayanisma içinde olduklarini açiklamisti.

Kabul edilen tasariya Yesiller Grubu'nun isteGi üzerine Türkiye'nin girisimlerinin memmun verici olduGu ifadesi de eklendi. Kararda, ayrica Trabzon'daki rahip Andrea Santoro cinayeti de kinandi.

Karikatür krizinin gelisimi

30 eylül 2005:
Danimarka'nin muhafazakar gazetesi Jyllands-Posten 'ifade özgürlüGü' çerçevesinde 12 serilik Hz. Muhammed karikatürleri yayimladi.

10 ocak 2006:
Norveç gazetesi Magazinet de ayni karikatürleri yayimladi. Bu gelismeler üzerine birçok Müslüman ülke, örgüt ve kurum Danimarka ve Norveç ürünlerini boykot çaGrisinda bulundu.

31 ocak 2006:
Jyllands-Posten gazetesi özür diledi. Norveç gazetesi Magazinet de 'üzüntülerini bildirdi'. Danimarka Basbakani Anders Fogh Rasmussen ise karikatürlerin yayimlanmasini sahsen kinadiGini söyledi, ancak gazete adina özür dilemeyi reddetti.

Fransa, Almanya, ispanya, isviçre, Ürdün ve Macaristan'daki bazi gazeteler, Jyllands-Posten gazetesindeki karikatürleri yayimladi.

10 subat 2006:
31 ocakta karikatürler nedeniyle üzüntülerini iletmekle yetinen Norveç gazetesi, baski ve tepkilerin ardindan özür diledi.

14 subat 2006:
Finlandiya Basbakani Matti Vanhanen de, Finlandiya'daki asiri saGci bir internet sitesinin islam dünyasini rahatsiz eden karikatürleri yayimlamasi nedeniyle özür diledi.

internettten dilemesi önemlidegil medya araciliyla cikip dilemeri lazim ki dünya biraz tamin olsun onlar özür dilese ne yazar kafir kafirdir bunlarin dostundan dost olmaz domuzun postundanda post olmaz arkadas ;D

ins. oda olacak kardesim biz dualarimizi eksik etmeyelim ins.

arkadaslar niye anlamiyorsunuz zoraki bir özür bu. bizim hack arkadaslarimiz onlarin bilgisayarlarini daha fazla bozmasin diye bence bu özür:-o

Kimi kandiriyor bunlar be? Allah (c.c.) hesabini soracak ! Kardesim de dogru soylemis hacker alrimiz sagolsun.. Bu saygisizliga ve hatta "serfesislige" konu olan Ülkelerin resmi ozur dilemesi gerekir..

BEN HERZAMAN SÖYLÜYORUM ZORLA ÖZÜR DEGiL GÖNÜLLÜ OLARAK YAYiN YAPAN GAZETEYi KAPATMALARi LAZiM GERÇi AZ BiLE


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com