Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Mutluluk Reçetesi Abdest...

Sikiliyoruz, bunaliyoruz ve kurtulmak için çareler ariyoruz. Halbuki “Mutluluk Kitabi” basucumuzda; lakin ona uzanmaktan aciz kalmisiz. Peygamber Efendimiz (sas), sikinti anlarinda, öfkeli zamanlarinda ümmetine kurtulus reçetesi sunmus: Abdest almak. Bu çaGriya bazi sahabiler, alimler, Osmanli padisahlari öylesine uymus ki, abdestsiz is yapmaz, adim atmaz olmuslar. Cennet ayaklari altina serilen anneler dahi uymus bu güzel tavsiyeye. Hatta içlerinden çocuklarini abdestsiz olarak bir kere bile emzirmeyenler çikmis. Onlarin bu hassasiyetleri hep yüce ruhlu insanlari dünyaya getirmelerine vesile olmus.
Peygamberimiz (sas)’in, ümmetini devamli abdestli olmaya tesvik eden pek çok hadislerinden iki tanesi söyledir: “... iç ve dis temizliGi tam yaparak devamli abdestli olmaya ancak mü’min riayet eder.”, “Kim abdestli olduGu halde abdest tazelerse, Allah (cc), bu sebeple ona on misli sevap yazar.”
Hepimiz biliyoruz ki abdest bizi namaza, namaz da Allah’a ve Rasulü’ne götürür. Allah’a ve Rasulü’ne yakin olan insan da bilinçli olarak günah islemez. Mü’min için bundan daha büyük bir mutluluk olur mu? ÇoGumuz anne babayiz ya da anne baba adayi, eGer hem kendimiz hem de evlatlarimizin, Efendimiz (sas)’in istediGi insanlar olmasini istiyorsak küçük gördüGümüz aslinda çok büyük olan noktadan baslamaliyiz ise. Hem öyle baslamaliyiz ki, bundan sonra abdestsiz hiçbir animizin olmamasina özen gösterecek sekilde.
Peki sürekli nasil abdestli olalim? iste bizden bir teklif, kendi imkanlarinizi düsünüp farkli yollar da siz bulun: Tuvalete giriyoruz ve çiktiktan sonra ellerimizi ve ayaklarimizi yikiyoruz. Bunun yaninda yüzümüzü, kollarimizi da yikasak, iki dakika bile sürmeyecek olan bir abdest alsak güzel olmaz mi? Evimizden ya da isyerimizden ayrilirken abdest alarak çiksak, hatta abdestli olarak yataGimiza girsek Allah (cc) ve Rasulü (sas)̵
7;nün hosuna gitmez mi? Karar sizin? Unutmayalim ki ölümün bizi nerede ve nasil beklediGi belli deGil. iyisi mi, biz onu her yerde ve her zaman abdestli bekleyelim. Rabbimizin huzuruna abdestli olarak varmak az sey mi?

SALiH YUSUFOGLU

AZ SEY OLURMU ???? HZ PEYGAMBERiMiZ miraca ciktigi vakit onunden ayak sesleri duyar melekler bu ayak sesinin kimeait oldugunu sorar.Melekler bu ayak sesleri hz Bilalin dir ya Resullah(SAS) derler.Kaiatin gunesi Mirac tan sonra hz bilale (RA)sorar YA BiLAL cennet i alada benden once ayak seslerini duydum ne hayirli bir amel isledin ki bu mertebeye eristin ,der.Hz Bilal efendimiz soyle der .ya Resullallah (SAS) ben hicabdestsiz bir karis topraga adimi mi basmadim . insallah bizlerde abdestin nuruyla seveplanip olumu hazir karsilayanlardan olalim enes kardesim allah razi olsun senden paylasimindan insallah


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com