Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


AMELSiZ MÜSLÜMANLiK OLUR MU?

Din sadece bir fikirden, güzel düsünceden ibaret deGildir. Din, Allahu Teala'nin hükümleridir. Müslüman, bu hükümlere samimiyetle uyan kimse demektir. Teslim olan tabi olur, tabi olan huzur bulur. Çünkü Allahu Teala'nin dininde, insani mutlu edecek her sey vardir. insani yaratan onun derdini ve dermanini en iyi bilmez mi?


Din, sadece inanmak ve kalple kabul etmek de deGildir. Din, samimi olarak inanmak ve inandiGi esaslari ihlasla yasamak demektir. Dinin esasi ihlastir; yani Allah'a karsi samimi olmaktir. Din, bastan sona kulluk ve güzel ahlak demektir. Din, Allahu Teala'nin kulun yasamasi için gönderdiGi hükümlerden ve edeblerden ibarettir. Allah'a iman ettiGini söyleyen bir kimsenin O'nun emir ve hükümlerini hafife almasi, onlari ihmal etmesi veya gereksiz görmesi imani ile baGdasmaz. Böyle düsünen bir kimse, ya aklinin kusurunu anlar, seytanin hilesini farkeder ve bu hallere tevbe eder; veya kalbinden imani gider. Hiç tevbe edilmeyen veya salih amellerle temizlenmeyen günahlar kalbi öldürür. Kalbi ölen kimsenin imani tehlikededir. Tevbe edip imanini tazeleyen ve güzel amellere dönen bir kimse tehlikeden kurtulur. su hadis-i serifin uyarisina dikkat etmek zorundayiz:

"Mümin bir günah islediGi zaman kalbinde siyah bir nokta olusur. EGer tevbe eder, günahtan elini çeker ve istiGfar ederse kalbi temizlenir. Günah islemeye devam eder ve günahi çoGaltirsa siyahlik kalbini tamamen sarar, iste bu hal kalbin paslanmasidir. Allahu Teala'nin:

"Hayir, doGrusu onlarin yaptiklari ameller yüzünden kalbleri pas tutmustur." (Mutaffifin, 14) ayetiyle belirttiGi durum budur."( Tirmizi, Tefsir, No:3345; ibnu Mace, Zühd, No:4244; Hakim, Müstedrek, ii, 518; Ahmed, Müsned, ii, 297.)

Allahu Teala, Kur'an-i Hakim'de elliden fazla yerde, Cennet'e giren mü'minlerin en önemli iki özelliGinden bahsetmistir. Bunlarin birincisi seksiz iman, ikincisi de Allah için salih amel islemektir. Elbette Cennet'e Allahu Teala'nin rahmetiyle girilir; ancak Yüce Rabbimiz, bu rahmetini ve maGfiretini salih amel isleyen mü'min kullarina va'detmistir.

Gerçek bir müslüman, ben Yüce Yaraticiya iman ederim fakat dünyada nasil yasayacaGimi kendim belirlerim, iyiyi kötüyü aklimla seçerim, arzuladiGimi yerim, istediGimi içerim, beGendiGimle evlenirim, haram ve helal diye bir sinir tanimam diyemez. Bunu diyen mümin olmaz; böyle düsünen ve söyleyende iman kalmaz.

Bir müslüman, Allah'a imani tam ve sirkten uzak olduGu halde, nefsinin hev

Mevlam tovbe kapilarini kapatmadan henuz ecel yanimiza yanasmadan Azrail(AS) emanetini teslim almadan kabre giripte mizanda yuzumuz kara olmadan TOVBE -i NASUH bizlerede nasip olur insallah .Amelden once niyete bakilir cunku amelsiz niyet kabul olmaz hak bir konu yazmis Mevlamin magfiretini ihsanini ovmussun sani kardesim bizim de kul olarak gorevimiz tovbeyle ibadet ve taatla yalvarmak hak manada Rabbimi sevemesekde en azindan onu sevenleri sevebilmek onlarin gonullerinde yer almaktir Rabbim senden razi olsun cennet iala ve Cemallulah i gormek sanada bizlerede nasip olsun insallah selam saygi ve dualarimla


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com