Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


TASAVVUF'UN FAYDALARi

"Seydanin zamaninda cok alim olan bir molla varmis.Ogluda seydanin müridi imis.Fakat babasi tarikat falan almamis.Bir gün oglu babasina:

-Babacigim,tarikatin cok faydasi var.Gel bereberce seydanin yanina gidelim,tövbe edip tarikata giriver.
diye ne kadar rica etti ise,babasi kabul etmemis,gidip tarikat almaya yanasmamis ve ogluna söyle cevap vermis:
-Oglum,tarikatin sadece iki faydasi var.Birincisi zikirdir.Tarikat zikir talimatini,usul ve adabini ögretirki,bu da hadislere göredir.Peygamberin hadis rivayetlerinden alinmistir.Ben zeten onlari biliyorum, yapiyorum.
ikincisi ise sekarat zamaninda seytandan muhafaza etmektir.ona da ihtiyacim yoktur.Cünkü ALLAHiN vahdaniyetini isbat edecek 99 delilim var.Seytan beni aldatamaz.ALLAH (c.c) in hak olduguna dair bunca delilim varken,seytan nasil benim imanima musallat olup beni imansiz birakabilir.Buna imkan varmi? dolayisi ile benimde seyhe ihtiyacim yok.Gelmiyorum demis.Böylece tarikata girmeyi reddetmis.

Nihayet aradan zaman gecmis alim baba hastalanmis,sekarata düsmüs.Oglu, karisi ,coluk cocugu basinda beklesiyorken,bir ara gözünü acarak ogluna:
-Oglum vallahi seydayi kacirdim.Artik onu görebilecegime hic ümit etmiyorum.Sen gel oglum,elini uzat,ben senin yaninda tövbe edip seydayi kendime seyh olarak kabul edecegim.
diyerektövbe edip seydayi kendine seyh olarak kabul ediyor.
Oglu soruyor:
-Babacigim sen ne gördünki hemen seydayi seyhlige kabul ettin. deyince
olur söyleyeyim der.
-Az evvel seytan geldi yanima.Allahin vahdaniyetini isbat edecek 99 delilimin birisi müstesna hepsini cürüttü.Cok alimdi seytan artik cevap verecek takatim kalmadi.99 delilimden birisi kalmisti elimde.O da beni küfürden koruyordu.Eger seyda ve sadati naksibendi olmazsa benim durumum cok fenadir.Kurtulusum yoktur.
Bir müddet sonra babasina tekrar sekarat hali geliyor.Bir miktar sekaratta kaldiktan sonra gözünü aciyor rahat ferahlamis halde ogluna dönerek:
-Oglum diyor simdi seytan karsima dikildi .Benden delil sormaya basladi.Tam o anda seydanin ervahi hazir oldu orada seytan seydanin ervahini görünce kacip gitti seyda bana dönerek(o lanetlenmis münafik seytandir sayet tekrar gelir ve senden allahin vahdaniyeti icin delil sorarsa, ona deki
benim allahi tanimak icin delile ihtiyacim yoktur ben delilsiz olarak allahi taniyor,onun hak oldugunu biliyorum dedi ve kayboldu.
seyda gidince seytan tekrar gelip benden delil sordu.Bende ona seydani ögrettigi sekilde (ey kafir dedim allahi ben delilsiz olarak taniyorum) seytan benden bu cevabi isitince,sen git seydaya kurban ol yoksa elimden kurtulamazdin. Cok az kalmisti imanini alip seni küfür üzere gönderecektim diyerek yanimdan uzaklasti.

L

Allah bizi sadatlardan ayirmasin.Onlarii sevmenin bile mükafati çoktur..

Benim buna cevap vermeye hakkim yok... Sevmek!!! Bunu bile tam becerebildigimden supheliyken...

ask en büyük metafizik olaydir onu yasayanlar da en büyükler

sahi naksibend (ks) hz.leri halifesi Muhammed parisa ya soruyor. Sizin bize olan muhabbetinizin kaynaGi nedir. Siz mi bizi seviyorsunuz yoksa biz mi sizi seviyoruz. Cevap vermis. efendim biz sizi seviyoruz. sahi Naksibend hz.leri o anda kaybolmus ve Muhammed Parisa Hz.lerinde muhabbet diye birsey kalmamis.Anlamis ki bu sevginin kaynaGi sahi Naksibend hz.lerinin mürütlerini sevmesindendir.Sonra tevbe etmis ve eski muhabbeti geri gelmis.

Bizim onlari sevmeye takatimiz yok bize düsen ancak istikamet üzere hareket etmek ve Allah'in rizasini kazanmaya çalismak. EGer Allah bizden razi olursa bizi dostuna gönderecektir.Bizden razi olduGunun isareti budur. EGer Allah dostlarina kalbimizde muhabbet yoksa çok büyük problem var demektir.

Askerden yeni gelmistim.içimde ne olduGunu çözemediGim büyük bir bosluk ve o bosluGun etkisi ile çok dalgin bir hale bürünmüstüm.Herkes bir seyler anlatiyor ama kalbim tatmin olmuyordu.Birçok arkadas grubu ile temasim oldu ama bana yetmiyordu. Bu halde iken seni bir Allah dostu var ona götürelim dediler.Hiçbir davete kendimi kapatmamistim ve gidelim dedim.
Yola çiktik bana ha bire keramet anlatiyorlar.
Dedim isterse havada uçsun benim içimdeki bosluk dolmadiktan sonra bana bir faydasi yok dedim.Birçok kitap okumustum ve deGisik cemaatlerden de bilgiler edinmistim.Kendime göre bilgim vardi.
AradiGim su idi. Hz.Ömer Peygamber (SAV) öldürmeye geldi huzura girdi, iman etti ve disari çikti. Kim Peygambere birsey yapacaksa ilk önce beni karsisinda bulur dedi ve ölümüne teslim oldu. Bu nasil olur. öldürmeye gidiyorsun ve onun için ölümü göze aliyorsun.Bu deGisim nasil birsey ve nasil oluyor,nasil yapiyorlar ve ben nasil böyle bir imana sahip olabilirim.Bugün imam hatip ortaokul.lise ve ilahiyat okuyorlar ama bu iman olmuyor.
Abdulhakim el hüseyni diyorki "Bizim isimiz çözmek ve baGlamaktir.Gelenin kalbini Allah'tan gayrisindan çözeriz ve Allah'a baGlariz"
O'nun karsisina gidince anladim.Problem bu imis kablolar ters baGlanmis.Necip Fazil Kisakürek'in dediGi gibi"Tam otuz yil zaman saatim çalismis ben durmusum gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmusum.
Allah bizi Saadat-i kiramin rahmet nazarlarindam mahrum etmesin ve onlara münkir etmesin


Tasavvuf

MollaCami.Com