Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Besmelenin Fazileti

Saliha bir kadinin, münafik ve cahil bir kocasi vardi. Bu kadin " Bismillahirrahmanirrahim " diye besmele çekmeden, hiçbir isine baslamazdi. Kocasi,onun bu haline kizar, kadincaGiza yapmadiGi eziyeti birakmazdi. O saliha kadin ise, kocasinin eza ve cefalarina sabreder ve onun doGru yola gelmesi için Allah'a dua ederdi.
Birgün,kadinin kocasi iyice öfkelenmisti..Karisina yapacaGi eziyet ve kötülük için bir bahane ariyor ve kendi kendine :
" suna bir oyun çevireyimde görsün ; bakalim onu rezil olmaktan kim kurtaracak ? " diye söylenip duruyordu. Baskalarina açikça söyleyemediGi inkarciliGi,artik bütün çirkinliGiyle,içinde dolup tasmisti.
Hanimini çaGirdi,ona bir kese altin vererek :
- Bunu iyi sakla !!! diye tenbih etti. Kadinda kocasinin emri üzerine hemen gitti,besmeleyi çekerek keseyi iyice sakladi. Bu arada kocasida onu gizlice takip ediyordu. Sonra karisinin haberi olmadan keseyi, karisinin sakladiGi yerden aldi. içindeki altinlari bosaltarak, keseyi derin bir kuyuya atti. Aradan çok geçmeden karisini çaGirdi ve :
- Sana verdiGim bir kese altini hemen getir. dedi.
Kadin kostu ; keseyi sakladiGi yere,
" Bismillahirrahmanirrahim " diyerek elini uzatti.
Tam o anda, Allahu Tealanin emriyle, kese kadinin sakladiGi yerde içindeki altinlarla beraber aynen duruyordu. islanan keseden sulari damliyordu. Kadin kesenin neden islak olduGunu anlayamadi ve keseyi kocasina getirdi. Adam içi altinla dolu keseyi görünce çok sasirdi ve karisinin söylediklerinin ne kadar doGru olduGunu anladi.
Sonra karisina ;
- Sana çok zulmettim,çok canini yaktim,beni affet. diye yalvarmaya basladi. Allah'a tevbe ve istiGfar etti. ibadetlerine baGli bir insan oldu. O günden sonra dua ve yakarislarinda hep söyle derdi ;
- Ya Rabbi ! Bana dünyam ve ahiretim için hayirli, Saliha bir kadini es olarak verdiGin için,sana hakkiyle sükretmekten acizdim,beni affet Alah'im...
O saliha kadin ise ;
- Ya Rabbi ! Sana sükürler olsun ki,duami kabul edip kocami salihlerden eyledin,diye dua ediyordu.
Bu hikayeden alinacak ibretler ve çikarilacak hikmetler çoktur.Büyükler demislerki ; " Sabrin kendisi acidir,lakin meyvesi tatlidir."


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com