Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Kontrollü Odaklanmanin Muhtesem Gücü

Bellek eGitimiyle ilgili çok deGerli bilgileri öGrendiGimde bu bilgileri tüm insanlara anlatabileceGim bir eGitim merkezi açmanin sart olduGunu gördüm. Yalniz ortada bir sorun vardi o da bu ise para koyacak birini bulabilmekti.

TanidiGim bazi kisilere bu fikrimi açtiGimda onlara cazip gelmedi, beni fazla hayalperest buldular. Çünkü benim gözümle bakamiyor, benim gördüklerimi göremiyorlardi. Sekiz-on kisiyle görüstükten sonra tam bu isten vazgeçecekken, "Sinirsiz Güç" adli kitapta isçi Sanders'in hikayesini hatirladim.

Kimdi bu isçi Sanders?

"inandiGi bir hedefe odaklandiGinda, hayatinda bir çok seyi deGistirebileceGini bilen biri."

Otoyolun, kenarinda bir lokantasi vardi. Otoyol baska bir yere tasininca lokantasi iflasla burun buruna geldi. Ama o hiç endiselenmedi, paniGe kapilmadi. Çünkü o biliyordu ki, endiselenmesi veya paniGe kapilmasi ona bir sey kazandirmayacakti. Onun için asla negatif düsüncelere firsat vermedi.

ise basladiGinda ne kadar sermayesi vardi biliyor musunuz? Sadece bir piliç tarifi! Evet evet, yanlis okumadiniz; sadece bir piliç tarifi.

Lokanta sahiplerine piliç tarifi satarak onlardan prim almak gibi bir is size mantikli geliyor mu? Ama bu isçi Sanders'in odaklandiGi konuydu. O bunun hayatinda bir fark yaratacaGina inaniyordu. Kendinizi bir test edin. Böyle bir isi yapmak istiyorsunuz; acaba bu tarifi satmak için kaç lokantaya gidersiniz? Seminerlerimde soruyorum, bazen bir kaç kisi 5 diyor, bazen 10'a, 20'ye kadar çikanlar oluyor. Ama ben kimsenin 100'den fazla lokanta gezeceGini sanmiyorum, üstelik bazilari sizinle alay edip delirmis diyebilirler.

Bütün bunlara katlanacak kaç insan vardir? Ama Sanders dolasti. Sayi 1000 lokantayi bulduGunda artik isin sonuna geldiGini biliyordu. Aslinda aldiGi her hayir cevabi onu daha çok kamçiliyordu. "BulacaGim!.." diyordu, "benimle is yapacak lokantayi bulacaGim!.."

Tüm Amerika'yi dolasmisti neredeyse. Geceleri arabasinda yatiyordu. Hiç de rahat sayilmazdi, ama onun büyük bir hedefi vardi: AradiGi lokantayi bulacakti.

iste 1001, 1002, 1003... Sanders iyice yol almista artik. 1009'uncu lokanta sahibiyle konusurken Sanders'in beklediGi. sey oldu. Lokanta sahibi, Sanders'le ve projesiyle çok ilgilendi. Saatlerce konustular. Sanders'in anlattiklarini ilgiyle dinledi. O kadar inanmista ki, Sanders ne kadar hayalci bile olsa, lokanta sahibi bu fikre "evet" dedi. Bu evet cevabiyla birlikte Kentucky Fried Chicken efsanesi yazilmaya baslandi. EGer yolunuz bir gün Kentucky Fried Chicken'e düserse, tabelanin yanindaki o tonton amcaya bir daha alici gözüyle bakin.

isçi Sanders'in hikayesi bana güç verdi. Artik her aksam biriyle görüsüyordum. AldiGim her "hayir" cevabi, beni daha çok kamçiliyordu. KonustuGum kisiler saniyorum 200'ü geçtikten sonra genç bir sanayici nihayet bana "evet" dedi.

Artik EGitim Merkezini açabilirdim. su anda birçok kisiye eGitim veren kurumumu açmakta bana ilham kaynaGi olan isçi Sanders'in size de ilham kaynaGi olmasini dilerim

güzel


Kültür ve Toplum

MollaCami.Com