Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


bir sorun var

arkadaslar boy abdesti yokken saç,kas buna benzer hepsinin alinmasi ve kesilmesi yanlismidir neden? hepinizden ALLAH razi olsun

Gusül abdesti yokken tüy temizliGi...


Hayizliyken veya cünüpken vücuttan tüy yolmak, tiras etmek veya tirnak kesmenin hükmü;
Fikih kitaplarinin; adetli , loGusa ve cünubun yapmasi haram olan seyler bölümlerine bakildiGinda, vücutlarindan tüy yolmalari, tiras etmeleri ya da tirnak kesmelerigibi temizliklerin sayilmadiGini görürüz.Bu da bu davranislarin, bu halde iken haram olmadiklarini gösterir.Ancak helal olduGunu söyleyenler de yoktur.Hatta Gazali, öbür dünyadaki dirilme bedenen olacaGindan(hasr-i cismani) ve bu dünyada iken insandan kopan her parça, orada koptuGu yere yeniden takilacaGindan, bu hallerde iken tüy yolmanin mekruh olduGunu söyler.Bazi fetva kitaplarinda da: "Cünüpken vücudundan tüy koparilmayacaGini da bilmek gerekir." denir.
Ancak koltuk alti ,kasik ve tirnak temizliGinin kirk gün geciktirilmesinin tahrimen (harama yakin) mekruh olduGunu düsünürsek diyebiliriz ki, temizlik süresi kirk günü asmayacaksa , adetli, loGusa ve cünubun vücudundan bir sey koparmamasi gerekir, Asacaksa "zararlarin en hafifi olanini " seçer ve bu tür temizliklerini yapabilir.
Prof.Dr. Faruk BEsER- Hanimlara Özel Fetvalar

Kullanilmasi sünnet olan, ismid adli sürmeyi bulabileceGim bir yer bilen var mi? Yardim edenden simdiden Allah razi olsun.


Soru ve Cevap

MollaCami.Com