Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


NAMAZLARiM

[navy]sen beni hep son anda yetistirirdin. Unuttun mu? ...NAMAZ

NAMAZLARiM

Anneannesinin sesi yankilandi kulaklarinda:

-Oglum namaz hiç bu vakte birakilir mi?
Anneannesinin yasi yetmise dayanmis, ama ezan okundugu vakit yerinden siçrar, yasindan beklenmeyecek bir hizla abdestini alir. Ve namazini kilardi. Kendisi ise nefsini bir türlü yenemiyordu. Ne oluyorsa , hep namaz son dakikalara kaliyor. Bu sebeple namazini alelacele eda ediyordu. Bunu düsünerek kalkti yerinden , gözü saate kaydi. Yatsi ezanina on bes dakika kalmisti. Basini her iki yöne pismanlikla sallayarak,

-Yine geciktirdim namazi dedi kendi kendine
kivrak hareketlerle abdestini aldi ve daha elini yüzünü tam kurulamadan kendisini odasina atti.Mecburen hizli hareketlerle namazini eda etti. Tesbihatini yaparken anneannesini düsünmeden edemedi.

-bu halimi görse , tatli - sert kizardi yine bana
Diye söylendi.hele öyle bir namaz kilisi vardi ki, onu hep bir gökkusagi hayranliligiyla seyrederdi . namazda öyle bir mahviyeti vardi ki hicabindan renkten renge girerdi.

-o gün aksama kadar çalismisti. Müthis bir agirlik vardi üzerinde. Duasini yaparken basini ellerinin arasina alip secdeye durdu. Namazdan sonra bir süre bu sekilde tefekkür etmeyi severdi. Gözleri kapanir gibi oldu.

-Ne kadarda yorulmusum. Dedi, daldi gitti öylece Kiyamet kopmustu. Mahseri bir kalabalik vardi. Her yön insanlarla doluydu. Kimi dona kalmis, hareketsiz bir sekilde etrafi izliyor; kimi saga sola kosturuyordu, kimisi de diz çökmüs, basini elleri arasina almis bekliyordu. Yüregi yerinden firlayacakmis gibi atiyor, adeta kafesinden kurtulmaya çalisiyor, soguk soguk terler döküyordu. Hayattayken, kiyamet, sorgu sual, mizan, hakkinda çok sey duymus ve ahiret hayati adina bu kavramlar kendisi için köse taslari olmuslardi. Ama mahser meydanindaki ürperti , korku ve bekleyisin bu denli dehset verecegini düsünmemisti.

Hesap ve sorgu devam ediyordu. Bu arada onun isminide okudular. Hayretle bir saga bir sola bakti.

-benim ismimi mi okudunuz ?dedi dudaklari titreyerek. Kalabalik birden yarilmis, bir yol olmustu önünde. iki kisi kollarina girdi. Mahser meydanin vazifelileri olduklari belliydi. Kalabalik arasinda saskin bakislarla yürüdü. Merkezi bir yere gelmislerdi.melekler her iki yanindan uzaklastilar. Basi önündeydi. Bütün hayati bir film seridi gibi geçiyordu gözlerinin önünden

-sükürler olsun dedi kendine ve devam etti

- gözlerimi dünyaya açtim, hep hizmet eden insanlari gördüm. Babam sohbetlerden sohbetlere kosuyor, malini islam yolunda harciyordu.annem eve gelen misafirleri agirliyor. Yemek sofralarinin biri kalkip bir yenisi kuruluyordu. Ben ise hep bu yolda oldum. insanlara hizmete çalistim. Onlara Allah'i anlattim. Namazimi kildim. Orucumu tuttum. Farz olan ne varsa yerine getirdim. Haramlardan kaçindim. Kirpiklerimden gözyasi dökülürken, Rabbimi seviyorum, en azindan sevdigimi zannediyorum. Diyordu. Ama bir yandan da onun için ne yapsam az cenneti kazanmama yetmez. Diye disünüyordu. Tek siginagi Allah\'in rahmetiydi. Hesap sürdükçe sürdü. Boncuk boncuk terliyordu. Sirilsiklam olmus; Zangir zangir titriyordu.

Gözleri terazinin ibresindeki neticeyi bekliyordu Sonunda hüküm verilecekti. Vazifeli melekler ellerinde bir kagit, mahser meydanindaki kalabaliga döndüler. Önce ismi okundu. Artik ayaklari tutmaz olmustu. Nerdeyse yigilip kalacakti. Heyecandan gözlerini kapamis okunacak hükme kulak kesilmisti.
Mahseri kalabaliktan bir ugultu yükseldi. Kulaklari yanlis mi duydu ismi cehennemlikler listesindeydi. Dizlerinin üstüne yigildi. Hayreten dona kalmisti.

-Olamaaaaaazzzz. Diye avazi çiktigi kadar bagirdi. Saga sola kosturdu.
-Ben nasil cehennemlik olurum? Hayatim boyun ca hizmet eden insanlarla birlikte oldum. Onlarla beraber kosturdum. Hep Rabbimi anlattim. Diyordu. Gözleri saganak olmus, titrek vücudunu islatiyordu. Vazifeli iki melek kollarindan tuttu. Ayaklari sürüyerek ve kalabaligi yararak, alevleri göklere yükselen Cehenneme dogru yürümeye basladilar.

Cirpiniyordu. Medet yok muydu Bir yardim çikmayacak miydi? Dudaklarindan kelimeler kirik dökük yalvarmayla karisik döküldü

-Hizmetlerim Oruçlarim Okudugum kuranlar Namazim hiçbiri beni kurtarmayacak mi? Diyordu. Bagira bagira yalvariyordu. Cehennem melekleri onu sürüklemeye devam ediyorlardi. Alevlere çok yaklasmislardi. Basini geriye çevirdi. Son çirpinislariydi.Söyle söylüyordu.

-Resürullah efendimiz: "evinin önünden akan bir irmak içinde günde bes defa yikanan bir insani o irmak nasil temizler, günde bes vakit namazda insani günahlardan böyle temizler."demisti. Oysa ki benim namazlarim dami beni kurtarmayacak. Diye düsünüyordu.

-Namazlarim Namazlarim Namazlarim diye hiçkirdi. Vazifeli melekler hiç durmadilar. Yürümeye devam ettiler; cehennem çukurunun basina geldiler. Alevlerin harareti yüzünü yakiyordu. Son bir defa dönüp geriye bakti. Artik gözleri de kurumustu. Ümitleri sönmüstü. Basini önüne egdi. iki büklüm oldu. Kollarini sikan parmaklar çözüldü. Cehennem meleklerinden birisi onu itiverdi. Vücudunu birdenbire havada buldu. Alevlere dogru düsüyordu. Tam bir - iki metre düsmüstü ki, bir el kolundan tuttu. Basini kaldirdi. Yukariya bakti. Uzun, beyaz sakalli bir ihtiyar onu düsmekten kurtarmis. Kendisini yukariya çekmisti.Üstündeki basindaki tozu silkerek ihtiyara bakti.

-Siz de kimsiniz? Dedi. ihtiyar gülümsedi.

-Ben senin namazlarinim.

-Neden bu kadar geç kaldiniz? Son anda yetistiniz. Neredeyse düsüyordum. Dedi. ihtiyar yüzünü gererek tekrar güldü; basini salladi;

- sen beni hep son anda yetistirirdin. Unuttun mu? Secdeye kapandigi yerden basini kaldirdi. Kan ter içinde kalmisti. Disaridan gelen sese kulak kabartti. Yatsi ezani okunuyordu. Bir ok gibi yerinden firladi. Abdest almaya gidiyordu.

Alinti[/navy]

Selam Sevgi ve Dua ile :)


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com