Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Dostlarinizi Yari Yolda Birakmayin!!!!!!!!!!!

Adam ve hayattaki tek arkadasi olan köpeGi bir kazada birlikte
ölmüslerdi..
Gökyüzüne çiktiktan sonra bembeyaz bulutlarin arasinda dolasmaya basladilar..

Adam çok susamisti.. Biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhtesem bir manzaranin karsisinda buldular.. Rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altindan yapilmis bir bahçe kapisi, ve onlari karsilayan beyazlar içinde bir kadin.. Adam köpeGiyle birlikte kadina yaklasti ve sordu:"Affedersiniz... Burasi neresi? Kadin ona gülümsedi: "Burasi Cennet, efendim" Adam bunun üzerine sevinçle "Harika...!!!" dedi "Peki bana biraz su verebilir misiniz?

Gerçekten çok susadim".... Kadin cevap verdi: "Tabi efendim, içeri girin... içeride dilediGiniz kadar su bulabilirsiniz....." Böylece adam köpeGine döndü, "Hadi oGlum içeri giriyoruz" diyerek kapiya yürüdü... ama kadin onu birden durdurdu: "Üzgünüm efendim, köpeGiniz sizinle gelemez.. hayvanlari içeri almiyoruz..." Bunun üzerine adam bir an durdu.. düsündü.. ve geri dönüp köpeGiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular....

Bir süre geç tikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular, ve yolun sonunda karsilarina çiftlik girisini andiran bir kapiyla yirtik pirtik elbiseli bir dede çikti... Adam sordu:"Affedersiniz.... bana biraz su verebilir misiniz??" Dede "içeri gel" dedi.. "kapidan girdikten sonra saG tarafta bir çesme var..."Adam sordu: "Peki arkadasim da benimle gelip oradan içebilir mi?" Dede " Tabii..."dedi.. "çesmenin yaninda köpeGinin de su içebileceGi bir kase bulacaksin..." Bunun üzerine adam kapidan girdi... biraz yürüdükten sonra saG tarafta çesmeyi buldu.. Adam çesmeden köpek de oraciktaki kaseden doya doya içerek > susuzluklarini giderdiler.... Derken adam geri giderek giriste bekleyen dedeye sordu:"Su için çok tesekkür ederim... Peki burasi neresi..?" Dede "Burasi cennet" dedi. Bunu duyan adam sasirdi: "Ama nasil olur..? az önce burasi gibi kirik dökük olmayan muhtesem bir yere gittik ve orasinin da Cennet olduGunu söylediler..."

Dede "su rengarenk çiçeklerle süslü altin kapili yer mi?" dedi... " ama orasi Cehennem.."

Adam iyice sasirmisti: "Peki ama orasi sizin adinizi kullanarak insanlari kandiriyor diye hiç kizmiyor musunuz..??"

Dede gülümsedi: "Kizmiyoruz.....çünkü onlar kendi çikari için en iyi arkadasini yari yolda birakanlari Cennet'ten uzak tutuyorlar...." Dostlarinizi Yari Yolda Birakmayin.

ders alinmasi gereken bir nasihat olmus.eline saGlik çok beGendim.

Ellerine saglik kardes çok güzel bir yazi....

Çok güzel bir hikaye. Ellerine saGlik....

Bak ben ders aldim seni yari yolda birakmam :o

Vay Allah razi olsun learner...Bende seni yalniz birakmam gardas..A.E.O

çok güzel bir hikaye ders alana her zaman yanindayim gok sultan

ALLAH RAZi OLSUN KARDEs .......
ÇOK GÜZEL..


Serbest Kürsü

MollaCami.Com