Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Soros'un Türkiye'deki borozanlari..

AÇiK TOPLUM ENSTiTÜSÜ ( SOROS VAKFi)
WEB SiTESiNDEKi BAGLANTiLARi

• istanbul Bilgi Üniversitesi - insan Haklari Merkezi
• insan Haklari Gündemi DerneGi
• istanbul Kültür ve Sanat Vakfi
• istanbul Politikalar Merkezi
• Proje 4L istanbul Güncel Sanat Müzesi
• Silah Denetimi Kampanyasi
• Sivil Toplum Gelistirme Programi
• T.C Milli EGitim BakanliGi
• Tarih Vakfi
• TESEV
• Umut Vakfi
• içisleri BakanliGi Dernekler Dairesi BaskanliGi

TARiH VAKFi SiTESi BUNLARi YAZiYOR.
Tarih Vakfi ile Türk Kültür Vakfi, ülkemizde Türk kültürüne iliskin arastirmalarin tesvik edilmesine ve tarih eGitiminin zenginlestirilip gelistirilmesine yönelik bir ortak proje gerçeklestirdi. Toplam bütçesi 57.000 ABD Dolari olan bu proje kapsaminda, Türkiye çapinda 1.000 ilköGretim okulu ile 300 liseye, okul kütüphanelerine konulmak üzere, Tarih Vakfi’nin basili ve elektronik yayinlarindan olusan birer armaGan paketi, FedEx Türkiye’nin katkilariyla gönderildi.

Bu projenin ana destekçisi olan Türk Kültür Vakfi (Turkish Cultural Foundation), Türk kültürünü ve kültürel mirasini tanitmak, konuyla ilgili arastirma, belgeleme ve yayin çalismalarini tesvik etmek ve desteklemek amaciyla Amerika Birlesik Devletleri ile Türkiye’de kurulmus bir sivil toplum kurulusudur.
TESEV YÖNETiM KURULU
Can PAKER (Baskan)
Berlin Teknik Üniversitesi'nde lisans eGitimini tamamlayan Dr. Paker, Yildiz Teknik Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nde lisansüstü eGitimini ve doktorasini tamamladi. Mesleki yasamina Türk Henkel'de baslayan Dr. Paker, bu kurumda deGisik görevlerde bulundu. TÜSiAD ve istanbul Kültür ve Sanat Vakfi gibi birçok sivil toplum kurulusunun yönetiminde yer alan Dr. Paker halen Sabanci Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Türk Henkel'de Yönetim Kurulu BaskanliGi ve Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir.
ishak ALATON (Baskan Yardimcisi)
isveç'te Motola Larovek Teknik Okulu'nu bitirmesinin ardindan 1954'te Üzeyir Garih ile bir araya gelerek, sonradan Türkiye'deki en büyük sirket topluluklarindan biri olan Alarko Holding'e dönüsecek sirketi kurdu. ishak Alaton halen Alarko Holding'in Yönetim Kurulu BaskanliGini sürdürmektedir.
Mete SAYiCi (Baskan Yardimcisi)
Mete Sayici, OrtadoGu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu olup, ingiltere University College of Swansea'den MSc. diplomasina sahiptir.
Evli ve iki çocuk sahibidir.
1981 yilina kadar Sanayi BakanliGi ve DPT gibi kamu kuruluslarinda çalismis olup daha sonra özel sektörde Anadolu ve Net guruplarinda çesitli üst düzey pozisyonlarda görev yapti.
1981-1987 yillari arasinda Anadolu Gurubunda, çesitli yatirim ve ortaklik projelerinde ve ihracat konularinda üst düzey görev yapti , Koç-Anadolu ortakliGi Maret'in Yönetim Kurulu üyeliGinde bulundu. Çesitli Japon ve Amerikan sirketleri ile temsilcilik, ortaklik görüsmelerinde görev yapan Mete Sayici, Grubun ihracat sirketinde iran, irak, Misir, Cezayir, Rusya'da çesitli ihracat kontratlarini gerçeklestirdi.
Mete Sayici 1987 yilinda is gelistirme ve yatirimlardan sorumlu baskan yardimcisi olarak turizm sektöründe yer alan Net Gurubuna geçmistir. Turizm, perakende ve otelcilik konularinda ihtisaslasan Net Gurubunda duty free sirketi kurulusunu gerçeklestirmis ve otel, marina yatirimlarinda Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalismistir. 1991 yilinda Gurup Genel KoordinatörlüGüne getirilmis ve daha sonra Net Holding murahhas üyesi olarak görev yapmistir. Bu görevini ve The Nuance Duty Free gurubu ile gerçeklestirdiGi ortakliGin Yönetim Kurulu BaskanliGi görevini 2000 yilina kadar sürdüren Mete Sayici 2000 yilinda tüm profesyonel görevlerinden ayrilarak ortaklari ile birlikte kendi yatirim sirketini kurmustur.
Halen bu sirketin ve onun istiraki olan Megavizyon isimli perakende zincirinin Yönetim Kurulu BaskanliGi'ni sürdürmektedir.
Çesitli derneklerde üyelikleri olan Mete Sayici TESEV'in kuruculari arasinda olup. 1993 yilinda olusturulan ilk Yönetim Kurulunda görev yapmistir. 2003 yilinda tekrar Yönetim Kurulu ÜyeliGine seçilen Mete Sayici 2004 yilinda Tesev Baskan YardimciliGi görevine getirilmistir.
Osman KAVALA
Osman Kavala 1957 doGumlu olup, istanbul Robert Kolej'den sonra Manchester Üniversite'sinde Ekonomi tahsili yapti.

1982'den Kavala sirketinde yönetiminde bulunuyor. Bu süre içinde, Ankara Sheraton,MiKES, TURKCELL gibi yabanci ortakli yatirimlarin gerçeklestirilmesinde rol oynadi. Dis Ekonomik iliskiler Kurulu Türk Polonya is Konseyi'nin baskanliGini yapti, Türk Yunan is Konseyi'nde yönetim kurulu üyesi oldu. iletisim Yayinevi'nin kurulusunda ve
Encylopedia Britannica'nin Türkçe basilmasi projesinde yer aldi.

TURSAK (Türkiye Audiovisual sinema Vakfi), TEMA, Helsinki Yurttaslar DerneGi ,Türk Yunan Dostluk DerneGi, Afete Karsi Sivil Koordinasyon DerneGi ve Selanik merkezli "Center for Democracy and Reconciliation in the Southeast Europe"un kurucu üyesi oldu, yönetim kurullarinda görev aldi.

su anda kar amaci gütmeyen Anadolu Kültür sirketi'nin ve Sosyal Kültürel Yasami Destekleme DerneGi'nin yönetim kurulu baskani.TESEV'in yönetim kurulunda ve Açik Toplum Enstitüsü Türkiye irtibat ofisinin danisma kurulunda bulunuyor.
Vural AKisiK
1944 yilinda Malatya'da doGan Dr. Vural Akisik, orta eGitimini Robert Kolej'de tamamlayarak, OrtadoGu Teknik Üniversitesinde Ekonomi Lisansi ve Matematik Yüksek Lisansi aldiktan sonra Kaliforniya Üniversitesi Berkeley'de istatistik Doktorasi yapmistir. Dr. Vural Akisik, Kaliforniya Üniversitesi Berkeley ve OrtadoGu Teknik Üniversitesinde yedi yil süreyle Yardimci Profösör olarak çalistiktan sonra 1976 yilindan 1988 yilina kadar yaklasik onüç yil muhtelif sirket ve bankalarda yöneticilik görevleri yapmistir.
1988'de Türk Merchant Bank'i kurup burada Kurucu Üye, Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Aza olarak 1997 yilina kadar yaklasik 10 yil görev yapmistir. 1997 Disbank'ta yönetimin basi olarak bankanin yeniden yapilandirilmasini üstlenen Dr. Vural Akisik 2001'de Kamu Bankalari Ortak Yönetim Kurulu BaskanliGi görevini üstlenmistir. Dr. Akisik halen DoGan Holding Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve Petrol Ofisi A.s. (POAs) Yönetim Kurulu Baskanidir. Vural Akisik evli ve bir kiz çocuGu vardir.

Selim ALGUADis
1944 yilinda istanbul'da doGan Selim Alguadis, orta, lise ve yüksek öGrenimini Robert Kolej'de yapti.1968 yilinda elektrik mühendisi olarak mezun olduGundan beri, is hayatinin içinde teknokrat ve yönetici olarak çalisti. Alguadis, 1975 yilinda kurmus olduGu Türkiye'deki enerji yönetimi sirketlerinin en önde gelenlerinden EKA A.s.'nin Yönetim Kurulu Baskanidir. Alguadis ayni zamanda çok çesitli profesyonel kurumlarin aktif üyesidir. Otomatik Kontrol Vakfi, Türkiye Teknoloji Gelistirme Vakfi ve Baskan Yardimcisi olduGu istanbul Bilim Merkezi Vakfi'nin kurucu üyesidir. Teknolojiye ilgisinin yani sira mütesebbislerin büyük destekleyicisidir. Türkiye Mütesebbisler Klubünü kurmus ve ard arda 10 yil baskanliGini yürütmüstür. Fransizca ve ingilizce'yi akici olarak konusup, yazmaktadir ve iki çocuk babasidir.

OGuz ÖZERDEN
1963 Yilinda doGan OGuz Özerden ;TED Ankara Koleji (1974-1980) , istanbul Atatürk Erkek Lisesi (1980-1981) , Lisans: istanbul Üniversitesi, iktisat Fakültesi Uluslararasi iliskiler Bölümü (1982-1986), Yüksek Lisans: University of Cambridge, M.Phil Uluslararasi iliskiler Bölümü (1989-1990) , 1987-1989 Yeni Asir Gazetesi - izmir Yayin Kurulu Üyesi- Dis Haberler Editörü , 1990-1991 Sabah Gazetesi - Londra Temsilcisi, 1991-1996 Bilgi sirketler Grubu-iletisim-EGitim-SaGlik Yönetim Kurulu Baskani-Genel Müdür, 1993 ATV Genel Yayin Yönetmeni, 1996 Yilindan bu yana istanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani -Yürütme Kurulu Baskani olup ingilizce bilmektedir.
Ayrica ; Açik Radyonun Kurucu OrtaGi , Açik Toplum Vakfi (Open Society Foundation) Danisma Kurulu Üyesi , TESEV, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfi Yönetim Kurulu Üyesidir.

Yilmaz ARGÜDEN
Kurumlari geleceGe hazirlama çalismalari ile taninan ARGE Danismanlik'in Yönetim Kurulu BaskanliGini yürütmektedir. Dr.Argüden'in deneyimleri özel sektörden, kamu sektörüne ve uluslararasi kuruluslara; sivil toplum örgütlerinden, akademik hayata kadar genis bir alani kapsamaktadir. Çesitli sirketlerin yönetim kurullarinda da görev alan Dr.Argüden, her alanda yasam kalitesinin artirilmasi için çesitli sivil toplum kurulusunda ve yönetiminde de görev aldi. Deneyimlerini Koç Üniversitesi MBA programinda strateji dersi vererek ve çesitli gazete ve dergilerdeki köse yazilarinda paylasmaktadir. Dünya Ekonomik Forumu tarafindan GeleceGin 100 Global Lideri arasinda seçilmistir.

Hasan KARACAL
Orta DoGu Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra lisansüstü öGrenimini Wisconsin Üniversitesi'nde tamamlayan Hasan Karacal, uzun yillar Devlet Planlama Teskilati'nda görev yapti. Özel sektörde de yönetici olarak çalisan Karacal, çesitli sivil toplum kuruluslarinin yönetim kurullarinda görev aldi. Karacal halen yönetim danismanliGi yapmaktadir.

isTE BUNLAR TÜRKiYE’Yi VE TÜRK iNSANiNiN DEGisiMiNi VE GELisiMiNi SAGLAYACAKLAR!!
*iÇLERiNDE iSTANBUL BOGAZi DisiNDA ÜLKEMiZi GÖREN VE BiLEN VARMi?
*TÜRK OKULLARiYLA TANisAN VARMi


Incelenecek Konular

MollaCami.Com