Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


MUHAMMED ALEYHISSELÂMIN MU'CIZELERI

MUHAMMED ALEYHISSELÂMIN MU'CIZELERI

"Sallâllahü aleyhi ve sellem"

Hicretin üçüncü senesinde,Resûl aleyhisselâm (Katfân) gazvesinde,bir agaç dibinde yalniz yatarken,Da'sûr isminde bir pehlivan kâfir,elinde kilinçla gelip,seni benden kim kurtarir dedi.Resûlullah,(Allah kurtarir)dedikde,Cebrâîl ismindeki melek,insan seklinde görünüp,kâfirin gögsüne vurdu.Yikilip kilinç elinden düsdü.Resûl aleyhisselâm, kilinci eline alip,(Seni benden kim kurtarir?)dedi.Beni kurtaracak,senden dahâ hayrli kimse yokdur diye yalvardi. Afv buyurup,serbest birakdi.Îmâna gelip,çok kimselerin de îmâna gelmesine sebeb oldu.

Hicretin dördüncü senesinde,(Benî Nadîr)de,Resûlullah "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" yehûdîlerin kale divarlari altinda Eshâbi ile konusurken,bir yehûdî büyük bir degirmen tasini yukaridan atmak istedi.Tasa elini uzatinca, iki eli çolak oldu.

Hicretin dokuzuncu senesinde uzaklardan akin akin gelip îmân ediyorlardi.Âmir ile Erbed isminde iki kâfir,gelenler arasina katilip,Âmir Resûlullaha "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" îmâna geldiklerini söylerken,Erbed arkaya geçip kilincini kinindan çikarmak istedi.Eli tutmaz oldu.Âmir, karsidan,ne duruyorsun diye isâret edince,Resûl aleyhisselâm,(Allahü teâlâ,ikinizin zararindan beni korudu) buyurdu.Oradan ayrildiklarinda,Âmir Erbede,niçin sözünde durmadin dedi.O da,ne yapayim ki, aç kerre kilinci çekmek istedim.Hep seni ikimizin arasinda gördüm,dedi. Birkaç gün sonra hava açikken ansizin bulutlar kapladi.Erbede yildirim düserek devesi ile birlikde öldü.

Resûl aleyhisselâm,birgün abdest alip,mestlerinden birini giyip,ikincisine elini uzatirken,bir kus geldi.Bu mesti kapip havada silkdi.Içinden bir yilan düsdü.Sonra kus mesti yere birakdi.Bugünden sonra,ayakkabi giyerken,önce silkelemek sünnet oldu.

(Herkese lazim olan îmân)

Nasil sevmiyeyim ki, bedenimde canimsin,

Hürmetine var oldum, sebebi hayatimsin.

Damarimda kanimsin, bana benden yakinsin,

Sen âsiklara mâ'sûk ve hep canlara cânân.

Huzur Pinari

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com