Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ROTARY NEDiR, NEYi AMAÇLAR ?

ROTARY NEDiR, NEYi AMAÇLAR ?

Biraderler (masonlar) arasi diyalogu ve dayanismayi arttirip, ticari, siyasal ve sosyal alanlarda etkinliGin arttirilmasi için, 33. derecedeki bir masonunun isteGi üzerine, 23 subat 1905 günü ABD de avukat Paul Harris, kömür tüccari Silvestre Schiele, maden mühendisi Gustav Loehr, tüccar terzi Hiram Shorey tarafindan kurulmustur.
Rotary Kulübü kurucu üyeleri ilk toplantilarini, sirayla birbirlerinin evlerinde ve bürolarinda bir araya gelerek yapmislardir. Bu sebeple kulübe dönüslü manasina gelen ROTARY adinin verildiGi bilinmektedir.

Çok hizli yayilma gösteren ROTARY CLUP'in sube sayisi 1910'da 16 olmus. Bu subeler Amerikan Ulusal Rotary BirliGini meydana getirmistir. 1912'de Kanada, ingiltere ve irlanda'da açilan subeleriyle kulüp milletlerarasi bir hal almis. Ardindan Belçika, Hollanda, Fransa'da subeler açilmis ve bütün dünyaya yayilmistir.

1922'de ROTARY iNTERNATiONAL adini almistir. Günümüzde tüm dünyada milyonu askin Rotaryen olduGu bilinmektedir. Rotary Club'a olan bu talebin nedenlerini asaGida açiklayacaGiz. Rotary teskilatinin yapisi incelendiGinde "Ulusal esitlik savunuculuGunun" lafta kaldiGi , kontrolün daima güçlülerde olduGu görülür. Ülkemiz Roteryanleri Amerika ve Avrupada ki abilerinin sözünden çikmazlar, olabildiGince onlara hosgörünmeye çalisirlar.

Rotary Club, Masonlukla bir alakasi olmadiGini iddia eder, fakat teskil Masonik guruplardan dünya çapinda en güçlülerinden biri olan ROTARY'nin üyeleri genellikle is çevrelerinden olmakla birlikte, siyaset, eGitim ve basin alanlarindan da çok sayida üyesi mevcuttur. Temel felsefesi biraderler(masonlar) arasi fikirsel, sosyal ve ticari iliskileri gelistirmek, localarin disindaki sosyal ve siyasi hayatta dayanismayi saGlamak ve mason olmayan üyelerini Mason hedef ve amaçlari doGrultusunda yönlendirmek ve uygun görülen üyelerini localara kabul etmektir.

Yani Mason localarinin bir alt basamaGidir.

Ülkemizde 1956 da kurulmustur, eGitim (üniversiteler aGirlikli ) ve siyasi hayatta aktif bir çok kisiyi bünyesinde barindirir. Ayni zamanda ilk Rotary kulübünde kabul edilmis, her is ve meslekten bir faal üye bulundurma karari gereGi farkli meslek dallarindan üyleri mevcuttur. Farkli mesleklerden üye bulundurma karari üyler arasi rekabetin önlenmesi ve dayanismanin daha da kuvvetlenmesi içindir.

Üyeler siyaset, bürokrasi, eGitim, ekonomik ve sosyal alanlarda etkin kisilerden seçilir. Dolayli yoldan bir toplumu yönlendirmenin yolu kilit kisileri kontrol altina almaktir çünkü.

Yani normal bir ilkokul öGretmeni, ve alt kademeden bir devlet memuru, ya da fabrika isçisinin tüm masonik kulüplerde, localarda olduGu gibi Rotary Clup'da da yeri yoktur. Çünkü Rotary etkin kisileri üye yapmak suretiyle toplumun genelini kontrol altina almak ve ele geçirdiGi bu gücü masonik menfaatler doGrultusunda yönlendirmek gayretindedir.

Adi 'Susurluk' la gündeme gelen Uluslararasi Rotary Kulübü üyesi Ertaç Tinar olayin iç yüzünü görmemiz için yüzlerce örnekten biridir. Bakiniz Ertaç Tinar devlete verdigi biyografisinde neler diyor

" israil ile 1992'den beri çok siki is iliskileri içindeyim. Avrupa'nin bütün ülkelerinde, Amerika'da, Orta DoGu ve Orta Asya'da açamadiGim kapi yok ".

DeGisik devletler düzeyinde üst kademeden kisilerle irtibat kurduGunu söyleyen Tinar gibi gözü kara silah tüccarlari; para ve manfaattten baska sey düsünemeyecek kadar düsük ahlak seviyesindeki insanlar Rotary'nin üyeleri arasindadir.*1

Rotary'nin bir iddiasi da söyledir

"Uluslarasi Rotary, sesimizi tüm dünyaya duyurabileceGimiz essiz firsatlar saGlamaktadir. Türk Rotary kulüpleri bu firsati en iyi sekilde deGerlendirme gayreti içindedir."

Böyle bir idda yapilirken Türk(!) Rotary kulüpleri seklindeki söyleme dikkat ediniz, yakin zamanda katildiGim pek çok Rotary konferansinda ve basin açiklamasinda hep bu iddia gündeme geldi. AB'yi de aGizlarina sakiz yaparak , Türk(!) Roteryanlerini yere göre siGdiramadilar, öyleki onlar ülkemizin tanitimini yapiyorlarmis, gayeleri uluslar arasi platformda ülkemizi söz sahibi yapmakmis falan filan.

Bu iddiaya cevap vermeden önce bir düzeltme yapayim, Türk(!) Rotary Kulüpleri ifadesi Türkiye'de faaliyet gösteren Rotary kulüpleri seklinde olmalidir.

Çünkü milli ve manevi deGerlerimizle alakasi olmayan , uluslararasi çikar birliGi, güçlü ülkeler ve Yahudilerin kontrol altinda tuttuGu Rotary asla Milli olamaz(!). Zaten Türkiyeli(!) üyelerinin de milletimiz, devletimiz filan umurunda deGildir.

Fahir ArmaoGlu'nun "Biz Rotaryenler toplumun görülmeyen liderleriyiz." seklindeki sözleri ile Roteryanlerin toplum üzerindeki etkinliGi ve toplumu kontrol ettiGi ifade ediliyor.

Peki soruyoruz, hangi doGrultuda hangi amaçlarda hangi felsefede toplumu yönlendiriyorlar ?

Susurluk'la gündeme gelen, uyusturucu ve silah tüccari Ermeni kökenli Harry J.ARSLAN'in "Lionizm imkan demektir." seklindeki sözleri, Masonik mekanizmanin, en etkin çarklarindan Lions'un ekonomiyi kontrol etmek uGruna, Silah ve Uyusturucu ticareti ile uGrasanlari bile içine alip onlara imkanlar sunduGunu, Baris ve mutlu bir dünya için çalistiklari iddialarinin asilsizliGini gözler önüne seriyor. Dünya barisi bir yana uyusturucu, silah ticareti ve daha nice pis islere menfaatleri için yaptiGi destekle ne derece acimasiz olduGunu, hizmet ettiGi masonik menfaatler uGruna hiçbir engel tanimadiGini görüyoruz.

türkçe karakterlere ve imla kurallarına dikkat edeydiniz de bizde yazınızı okuyaydık!!!


Serbest Kürsü

MollaCami.Com