Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


faiz şu devirde bazı hususların oluşmadığı... (ADIGÜZEL)

FORUMDAKİŞ KUMRU SEYFİ NIN İFADESİNDE Kİ EKSİKLİKLER

sevgili kadreşim hayklısın faiz kati bir sürette haramdır bunu ittirazdan allah hepimizi korusun fakat sunuda unutmamak fgerekir ki idinimizde herşeyin yerine gelmesi gereken bazı hususkları olduğu gibi bununda bazı hususları ve incelikleri vardır .

yapılan bazı açıklamaları araştırmadan ve o açıklamayı yapan kişilerin uygulamalarını iztemeden takip etmeden karar vermek ve araştırmaya gerek duymamakta belirttiğin gibi kendi gafletimiz olur

bu yönde faiz şu devirde bazı hususların oluşmadığı gerekçesi ile gazetelerde demeçler veren merhum kemal kacar bey efendi nin açıklamaları vardır ki bunu bu kişiye karşı olarak sürekli gündemde turtup yalnış yönlere sevkedip karalama yoluna gitmişlerdir. şunuda unutmayalım ki bu açıklamadışında kimse bir söz söyleyebileceği hizmetlerini görmemezlikten gelebilece mümkün değildir.

bende evvelinde sizin gibi faizin haram olmadığı yörnündeki açıklamanın uygulamasını araştırıyor idim.

ve bizzati onunla bu konuyu müzakere eden kişi ile görüşmem esnasında benim sorum karşısında bana konunun açıklamasını yaptı ve hiçte anlatıldığı gibi şuan bankalarada ki gibi faizin haram olmadığı yönünde değildir .


kaldıki aramazda mutlaka onun idaresinde bulunan yurtları bilmeyen yoktur evvela oralara bakalım veyasa bizztai sora bilirsinizki hiç birinde kasadaki azveya çok paranın bankadaki faiz getirisi olan hiçbir hesaba yatırmazlar

evet evte eminim ki yatırmazlar.

şimdi siz böylebir açıklama yapsanız ve sizin her sözünüzü emeir terakki edip uygulayan ve allah rızasi için sizi seven idarenizdeki hiç bir kuruluş sizin bu sözünüzü yerine getir miyor parayı faize yatırmıyor kaldı ki 1-3-5 değil binlerce yurttan bahsediyoruz.

evet kardeşim herşeyi duyduğumuz gibi değilde söylendşiği gibi analamak veya anlamaya çalışmak gerekli

ADIGÜZEL


Fıkıh & ilmihal

MollaCami.Com