Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hulefâ-i râsidîn

Hulefâ-i râsidîn (Radiyallahü Anhum)13

Cihâr yâr-i güzînin kIyamet günündeki yardimlari Onüçüncü Menâkib: Sahîh isnâd ile Atâdan,o da Abdüllah bin Abbâsdan"radiyallahü teâlâ anhümâ"bildirilen hadîs-i serîfde,Resûlullah "sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem" buyurdular ki,(Kiyâmet günü bir nidâ edici,nidâ eder ki, Ehlullah olan kalksin! Ebû Bekr,Ömer,Osmân ve Alî "radiyallahü teâlâ anhüm"kalkarlar.Ebû Bekre denilir ki:

Var,Cennet kapisinda dur.Allahü tebâreke ve teâlâ hazretlerinin rahmeti ile,istediklerini Cennete koy. istemedigini de Allahü teâlânin kudreti ile Cennete koyma. Ömere "radiyallahü teâlâ anh" denir:

Var, mîzân [terâzî] yaninda dur! Kimi istersen,Allahü teâlânin bereketi ile mîzânini agir et.Kimi istersen, Allahü teâlânin bereketi ile,mîzâni hafîf et.Osmâna "radiyallahü teâlâ anh" denilir.Al bu asâyi.Var Kevser havzinin yanina dur! Kimi istersen havuzdan su içir.Kimi istersen içirme. Alîye "radiyallahü teâlâ anh" denilir ki:

Bu hulleyi giy! Allahü tebâreke ve teâlâ hazretleri bu hulleyi senin için hâzirlamisdir.)simdi,ey sünnîler,ehl-i sünneti'tikâdinda olan temiz müslimânlar!Bu dört hâl,Cihâr yâr-i güzîn "radiyallahü teâlâ anhüm ecma'în"hazretlerinin seref ve fazîletinin ifâdesidir.Ma'lûm olsun ki,Alî "radiyallahü teâlâ anh"hazretlerinin hulle giymesi,ikbâl-i tâmdir.

Kevser serâbi üzerine emîn olmak,Osmânin "radiyallahü teâlâ anh" isi oldu.Adâlet terâzisini kendi fermâninda tutmak Ömerin "radiyallahü teâlâ anh" isi oldu.Cennetde tesarruf etmek Ebû Bekrin"radiyallahü teâlâ anh" isi oldu.Cümlesinden üstün ve efdaldir.

Menâkib-i Cihâr Yâr-i Güzîn

Insanlarin Iki Zineti Vardir. Edep ve Tevâzu.

Selam Sevgi ve Dua ile


Sahabe-i Kiram

MollaCami.Com