Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


GÖZYAŞI NE İŞE YARAR

GÖZYAŞI NE İŞE YARAR

Otomobillerin ön camlarındaki silicileri düşünün. Yağmur yağdığı zaman ya da camlar tozlandığında, siliciler camları temizlerler. Gözlerimizdeki gözyaşı bezlerinin salgıladığı gözyaşı, tuzlu bir sıvıdır. Gözyaşı, göz küresinin kendi boşluğu içinde hareket etmesine yardımcı olur. Üzerine konan tozları ve yabancı maddeleri siler. Gözün nemli ve temiz kalmasını sağlar.Gözyaşının fazlası sürekli olarak solunum sırasında incecik bir kanalla burnumuza akar. Ağladığımız zaman çok olan salgı, gözümüzden akıp, yanaklarımızdan süzülür.

aslında başka çok işe daha yarar mesela insanın bazen ağlayıp içini boşaltması ne kadar iyi geliyor insana dimiiii :)

Di. :))

gerçekten yaa ne işle yarayan şeyömiş yaa şu göz yaşı bende sadece gözleri nemlendiriyor güzelleştiriyordiye düşünüyordum demek insanıda rahatlatıyormuş biz pek ağlayamadığımızdan... :=))

aslın da ağlamak alzım yaa arasıra

ADIGÜZEL

İbni Abbas: “subhanellezi’nin secde ayetini okuduğunuz zaman ağlamadan secde etmeyin. Gözünüz ağlamıyorsa,buna üzülerek kalbiniz ağlasın” buyurmuştur.

Bu ağlayış bir rahatlama, bir teselli, Allahın merhametinin delilidir.Rasuli ekrem (s.a.v)bir hadisi şerifinde: “Kur’an-ı Kerim hüzün ile inmiştir. Onu okurken kusurlarınıza ve ilerideki tehlikelere karşı üzüntünüzü gösteriniz." (Ebu Yala,İbn-i Ömer’den...) buyurmuştur

Öte yandan kalblerden merhametin,yalvarışın,dile getirilişin en müessir,en veciz şekli olan gözyaşlarının karşısında hissiz,duygusuz,cevapsız kalabilecek kişi bir merhamet sahibi olmasa gerek. Hele hele merhametlilerin en yücesi ve onun yaratıcısı olan ErhamürRahimiyn olan Allah, gözyaşları içinde yalvaran kulları karşısında duaları müstecap kılmaz da na yapar?..

Gözyaşlarından daha samimi,daha içten,daha inandırıcı,daha berrak,daha olgun lisan var mıdır acaba? Öyle lisan ki, kelimesiz ve cümlesiz,fakat deruni manalı,pratik,sahibinin meramını en kestirme yoldan anlatan... Gözlerin hakikatleri, hakikati duyguları ve öz niyeti dilden lisandan daha net ifade ettikleri

Gözyaşları,muhabbetin,şefkatin,acının,merhametin,gurbetin,hasretin,yakarışın ve yalvarışın en veciz tezahürüdür. Duyguların sıcak dili ve dışa yansımasının adı: “Gözyaşı”

RABBİM İNSANI NASIL MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE YARATMIŞ.ELİZAN ALLAH RAZI OLSUN DEDİĞİNE NE EKLENİR BİLMEM YORUMUN ÇOK GÜZEL.HARİKA."YAŞARMAYAN GÖZDEN SANA SIĞINIRIM ALLAHIM" GÖZYAŞI DÖKMEK GİBİSİ VARMI YA HELE BİDE BUNLAR İŞLEDİĞİMİZ GÜNAHLAR İÇİNSE.

beni ne göz yaşlarım kurtarabilir
nede içimdenyükselen ahlar,
günahımın yükü peygamberler
şâhının lutfunu bekler...


SARMIŞDI RÛHUMU KÖYÜNÜN ANBER KOKUSU,
DOLAŞTIĞIM HER YERDE DUYDUM CÂNÂ SENİ..
BAHÇENİN İÇİNDEKİ YEMYEŞİL FİSTANINLA,
GÖRDÜM GÜZELLER ARSINDA MÜSTESNA SENİ...


Diger Konular

MollaCami.Com