Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ARKADAŞLIK

Her zaman bizlere söylenen ve bizimde başkalarına söylediğimiz,öğüt verdiğimiz bir konu var. Diyoruz ki aman çocuklarımıza dikkat edelim onlara sahip çıkalım kimlerle arkadaşlık ediyorlar, kötü arkadaşlar yavrularımızı kötü yola çeker diyoruz . Elbetteki doğrudur.Ama bu kötü arkadaş dediğimiz çocuklşarda bizim çocuklarımız onlar gökten inmediler. onlarada sahip çıkmak gerekir.
Peki çocuklarımızın arkadaşlarına dikkat edelim de acaba biz kendi arkadaşlarımıza dikkat ediyormuyuz biz kimlerle arkadaşlık ediyoruz.Acaba bir sohbet ortamın da dedikodu,kgıybet mi yapmayı seven ve bizi de etkileyen arkadaşlarımız mı var. yoksa ALLAH ve Resulü nün zikredildiği ve onların sevgisini nasıl kazanırız diyen arkadaşlarımız mı var. ve ya biz nasıl bir arkadaşız insanların yüzüne farklı arkasına farklı bir akadaş mıyız. Biz kimlerle arkadaşlık ediyoruz. Peygamber efendimiz kişi sevdiği ile beraberdir buyuruyor. Acaba biz kimlerle birlikte yargılanacağız.
ALLAH herkese kevser havuzunun başında buluşacağı ahiret kardeşleri ile dünyada rkadaşlık edebilmeyi böyle bir arkadaş olabilmeyi nasip etsin . ALLAH yar ve yardımcınız olsun...

Çocuk gelişme çalığına gelince,ona iman esaslarını telkin etmek gerekir.Böylece iman ve İslâm' la ilgi kurmuş olur.

Cündüb bin Abdullah (r.anh) der ki:

"Biz erginlik çağına yaklaşmış bir grup genç Resulullah (s.a.v) ile beraberdik.Kur' an ' ı öğrenmezden önce imanı öğrendik.Sonra da Kur' an ' ı öğrendik.Kur' an sayesinde imanımız daha da arttı."(İbn-i mâce:61)

Çocuk müslümanların en kıymetli varlıklarıdır.Çocuk ana-babanın yanında bir emanettir.
Çocuğun kalbi tertemizdir,işlenmemiş sade bir cevherdir.
Kendisine verilecek herşeyi kabul edecek durumdadır.


Çocuğa doğru şeyler öğretilir ve iyi alışkanlıklar kazanadırılırsa,bu duygu içinde gelişir.
Anne -baba da Allah katında mükafatını alır..

Böyle yetiştirilirse çocuk doğruyu sever, doğru kararlar alır, doğru kişileri arkadaş edinir, hatta yanlış yapan arkadaşını bile doğruya çeker.

Çocukları dinimize göre yatiştirmeyi Allah (cc) nasip eylesin.
Değil çocuklar yetişkinleri dahi yanlış yapmaktan muhafaza eylesin.

Amin...


Diger Konular

MollaCami.Com