Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hayret edeceksiniz

Hayret edeceksiniz

Sabetaylar, alkimizin bildigi üzere aslen Yahudi asilli olduklari halde,içinde bulunduklari toplumda menfaatlerini korumak ve devletin etkili makamlarina yükselmek için, inançlarini,soylarini,ibadetlerini ve birlikteliklerini gizli olarak sürdüren 300 yillik bir Yahudi tarikatinin mensuplaridir.Sabetay kökenden gelen ve bu inançlarini koruyan aileler,çocuklarina iki ayri isim koyarlar.

Bu isimler seçilirken,verilen ismin birisiyle çocugun toplum içinde gizlenebilmesine,verilen diger isimle de Musevi inanca bagliligin çocuga hatirlatilmasina dikkat edilir. Birinci isim Türk- Müslüman isimlerinden seçilir.Ikinci isim ise,Musevi inancina uygun,ancak dikkat çekmeyecek sekilde Türkçelestirilmis isimler arasindan konulur.Sabetay tarikatinin kurucusu olan Sabetay Sevi,bundan yaklasik 300 yil önce Osmanli devlet makamlarina sizma niyetiyle göstermelik olarak Müslümanligi tercih etmis ve 'Mehmet' ismini almistir.

Daha sonra bu davranisi,tarikat mensuplari tarafindan uyulmasi gereken bir kural olarak kabul edilmistir.Bu yüzden Sabetaylar arasinda,birinci isim olarak,Sabetay Sevi'ye izafeten Mehmet isminin konulmasi çok yaygindir.

Orgeneral Mehmet Yasar

Büyükanit'in babasi olan Mehmet Sirri Büyükanit,Sabetay geleneklerine uygun olarak ogluna,ilk isim olarak Mehmet ismini koymustur.Üstelik Orgeneral Mehmet Yasar Büyükanit'in dedesinin ismi de Mehmet Kamil Büyükanit'tir.Baba Mehmet Sirri Büyükanit,diger ogluna da ilk isim olarak Mehmet ismini koymustur: Mehmet Erkan Büyükanit!. Büyükanit Ailesi'nde Üç nesilde ve her iki kardeste 'Mehmet' ilk isimdir.Büyükanitlar, Sabetayliga bagli ve inanç kimligini yitirmemis aileler arasindadir.

Sabetay tarikatinin isim koyma usullerinden birisi de,anne veya babasinin soyadi'nin,çocuga ikinci isim olarak verilmesidir.Yani, anne veya babanin soyadi çocugun ikinci ismi olur.Büyükanit Ailesi'nde de bu usule uyulmustur: Anne Fikriye Eryasar'in soyadi,ogul Mehmet Yasar Büyükanit'a, ikinci isim olarak verilmistir.Bu gelenegi Büyükanit Pasa, kendi kizina isim koyarken de ihmal etmemistir.Esinin soyadi olan 'Bengü'yü kizina ikinci isim olarak vermistir:

Fikriye Bengü Büyükanit.Sabetaylarin birbiri ile evlenmelerine dair tarikat kurallarina uygun sekilde,Mehmet Yasar Büyükanit Pasa,kizini rastgele birisiyle degil, tescilli bir yahudi dönmesiyle evlendirmistir: Ercan Caymaz. Ercan Caymaz'in annesi Sevim Caymazin (Sabetaylar tarafindan kizlara isim konarken,yine Sabetay Sevinin anisina,(Sevi, Sevgi,Sevim,Sevin isimleri tercih edilir.)Dedesi Yahudi MERKADO,Nenesi Yahudi bir kiz olan ESTER'dir.

Damat Ercan Caymaz'in agabeyi Erhan Caymaz da,Sabetaylarin okulu olan Sisli Feyziye Mektepleri Vakfi Özel Isik Lisesi 1985 mezunudur.

Yahudi dönmesi Sabetay Mehmet Yasar Büyükanit'in yakin akrabalarina bir göz atalim:

Büyükbabasi: Mehmet Kamil
Babasi: Mehmet Sirri
Amcasi: Mehmet Sadik
Kardesi: Mehmet Erkan
Dayisi: Mehmet Bahaettin
Dünürü: Mehmet Selim (aslen Yunanistan'a yerlesen Ispanya Yahudilerinden Salamon-Süleyman'in oglu)

Sabetay Mehmet Yasar Büyükanit'in annesi Fikriye Hanim, Ürdün'ün güneyinde,Israil sinirinda bulunan MAAN sehrinde dogmustur. Israilliler,Maan'in kendi topraklari oldugunu iddia etmektedirler.

Bir de Büyükanit Pasa'nin akrabalarina ait ve Sabetaylarin sikça kullandigi soyadlara bakalim:

Büyükanit
Sütemen
Ercimen
Hürman
Talaman
YançBengü

Eryasar

Yukarida ismi geçen kisilerin TC kimlik numaralari:

Kendisi:

Mehmet Yasar Büyükanit

TC kimlik numarasi: 26021184734

Babasi:

Mehmet Sirri Büyükanit

TC kimlik numarasi: 35353699878 ve TC kimlik numarasi:

26027184516 Soy agacinin izini kaybettirmek için kütük degistirmis.Kütük,Kocaeli'nden yani basindaki Istanbul'a aldirilmis.

Annesi:
Fikriye Büyükanit(Eryasar)TC kimlik numarasi: 35338700346 ve TC kimlik numarasi: 34099741254

Büyükbabasi:

Mehmet Kamil
Büyükanit
TC kimlik numarasi: 35341700272

Kardesi:

Mehmet Erkan Büyükanit TC kimlik numarasi: 45955331588 ve TC kimlik numarasi: 35323700856

Esi: Bilge Filiz Büyükanit

Kizlik soyadi: Bengü, TC kimlik numarasi: 35314701138

Kizi:

Fikriye Bengü Büyükanit TC kimlik numarasi: 39466547712

Amcasi:

Mehmet Sadik …..TC kimlik numarasi: 25621645270

Dayisi:

Mehmet Bahaettin Eryasar TC kimlik numarasi: 34090741536

Dünürleri:

Mehmet Selim Caymaz TC kimlik numarasi: 39481547292

Sevim Caymaz TC kimlik numarasi: 39478547366

Damadi:

Ercan Caymaz TC kimlik numarasi: 39472547584

Dünürün Annesi:

Melahat Özcandan(Asil ismi: Sara Özcandan)

TC kimlik numarasi: 31504865642, Asil TC kimlik numarasi ise: 27304954150 Merkado-Ester kizi 1321 (Rumi) yili Istanbul dogumlu Asil ismi Sara olan Melahat Özcandan'in Yahudi oldugu eski nüfusunda açik olarak kayitlidir.Soy agaci izini kaybettirmek için,Istanbul Besiktas nüfusuna kayitli iken,kütügünü Istanbul Üsküdar nüfusuna aldirmis ve Yahudi asilli Sara ismini Melahat Özcandan seklinde degistirmis.

Alinti


Selam Sevgi ve Dua Ile

niteç namso
malesef zirvede.


Diger Konular

MollaCami.Com